1333250.jpg

Inredning

Experterna: Här är färgerna som är hetast i höst

Experter hos Beckers, Alcro och Flügger berättar om vilka kulörer som är trendigast hösten 2016.

• 5 september, 2016

Nu när hösten står för dörren är det nog många som blir sugna på att göra om hemma. Det behöver inte vara någon större förändring, ett rum kan som bekant få ett helt nytt liv med lite färg. 

Frågan är bara vilka kulörer som kommer att vara hetast den här säsongen? Pantone har så klart listat vad som gäller i höst, och deras urval är 10 kulörer, många av dem klassiska höstfärger som rostrött, senapsgult och brungrått. Allra högst upp på Pantones lista kommer dock två blå nyanser som fått namnen Riverside och Airy Blue. 

Hos Alcro håller man med om att blått i alla nyanser är helt rätt i höst, och även där får det blå sällskap av mer klassiska höstkulörer som rost- eller vinrött och beige-grått.

Experterna: Här är färgerna som är hetast i höst
Blå dörröppning hos Alcro.

Naturliga kulörer som vitt, grått och beige, kombinerat med material som linne och keramik är stort enligt Beckers, där naturen och lantlivet fortsätter att inspirera. Även där ser man dova blå och gröna toner.

– Nya kulörer på scenen som kommer är olika toner av terrakotta, rosa, rött, vinrött, gärna kombinerade med varandra. Alltså en varm färgskala, gärna med en dämpad gul accent och ljus varm-beige bas, säger Yvonne Karlsson, certifierad färgsättare hos Beckers.

Experterna: Här är färgerna som är hetast i höst
Kulörerna Mohair och Dalagård, Beckers.

Vitt och grått är standard även hos Flügger, som också har ett urval grå nyanser med undertoner av blått, rött eller grönt.

– För dem som vill lite mer, men inte vill gå ”all in”, förklarar Lone Bjørslev Kisbye, PR Manager hos Flügger.

Experterna: Här är färgerna som är hetast i höst
Gentlemans Room, Flügger.

Även hos Flügger förutspår man att vi kommer se mycket blått i höst. En stor trend är att måla mörka och dramatiska väggar, gärna med en lite dekadent känsla. 

I höst är det också helrätt att måla snickerier och lister i samma färg som väggen, eller i en accentkulör, enligt både Alcro och Beckers. 

Scroll to Top