Recept: Mazarinkaka med saffran

Letar du efter en god dessert till jul? Prova den här underbara mazarinkakan med saffran.

Mazarinkaka med saffran

10 bitar

Ingredienser:

125 g smör
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning

150 g smör 
1 paket saffran, 1/2 g 
400 g mandelmassa
2 ägg
3 äggulor
2 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker
lingon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop smör, florsocker och mjöl till en smulig deg.
  2. Tillsätt äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila svalt i 30 minuter.
  3. Fyllning: Smält 50 g av smöret och blanda i saffran. Låt stå i 30 minuter. Riv mandelmassan och rör den smidig med resten av smöret. Tillsätt saffrans­smör, ägg och äggulor. Rör i mjöl och vanilj­socker.
  4. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt svalna. 
  5. Garnering: Sikta över florsocker och toppa med lingon. 
Scroll to Top