Förrätt till nyår: Lobster roll med citronmajonnäs och brynt smör

Bjud på lobster roll med citronmajonnäs och brynt smör till nyår.

Lobster roll med citronmajonnäs och brynt smör

4 port (8 port som förrätt)

Ingredienser:

2 färska humrar, kokta 
4 msk smör 
1 salladslök 
1/2 kruka dill 
1 dl citronmajonnäs
salt och svartpeppar

Citronmajonnäs

1/2 citron, rivet skal och saft
2 dl hemgjord majonnäs

salt

Servering

4 msk smör 
4 stora briochekorvbröd 
färsk dill

Gör så här:

  1. Börja med citronmajonnäsen: Blanda citronskal och -saft med majonnäs. Smaka av med salt. 
  2. Lobster rolls: Rensa köttet från humrarna och ta vara på både stjärten och klorna. Dela köttet i stora bitar och lägg i en skål. Lägg smöret i en stekpanna och bryn det på medelhög värme under konstant omrörning. Häll det brynta smöret i skålen. Finhacka salladslök och dill och lägg i skålen tillsammans med citronmajonnäsen. Smaka av med salt och svartpeppar och låt stå till servering. 
  3. Smält smör i en stekpanna och stek korvbröden på utsidan tills de är gyllenbruna och varma rakt igenom. Öppna bröden och fördela hummerfyllningen jämnt. Toppa med färsk dill och ev friterad schalottenlök.
Scroll to Top