Recept till julminglet: Västerbottenssnurror med skinka

Västerbottenssnurror med skinka passar perfekt in på julbordet eller glöggminglet.

Västerbottenssnurror med skinka

6–8 bufféportioner

Ingredienser:

250 g kyld rektangulär smördeg 
2 dl riven Västerbottensost 
1 dl hackad persilja 
1 dl rostade hasselnötter, hackade 
1 uppvispat ägg 

Senapskräm

50 g färskost
2 tsk grovkornig senap

Topping

6 skivor lufttorkad skinka 
skivad rödlök 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen. Fördela ost, persilja och nötter jämnt ovanpå. Rulla ihop smör­degen från kortsidan. Pensla skarven med ägg. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Fördela i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda snurrorna strax under ugnens mitt i 8–10 minuter. Låt svalna på galler. 
  3. Senapskräm: Blanda färskost och senap. 
  4. Topping: Toppa med skinka, lök och en klick senapskräm. 
Scroll to Top