Dessert till glöggminglet: Ädelostscheesecake med fikon

Ädelostcheescake med fikon blir snabbt en ny favorit till glöggminglet eller adventsfikat.

Ädelostscheesecake med fikon

6–8 bufféportioner

En överraskande ostservering, ädelostskräm som toppas med fikon och bjuds i glas.

Ingredienser:

140 g riven ädelost 
200 g färskost 
1/2 dl fikonmarmelad 

Garnering

1 färskt fikon, i klyftor 

Gör så här:

  1. Mixa ädelost och färskost slätt med stavmixer. Fördela blandningen i en spritspåse. Spritsa ut i små glas. Värm marmeladen försiktigt i en kastrull, rör om under tiden. Fördela över osten. Låt stå i kylen fram till servering. 
  2. Garnering: Toppa med fikonklyftor. Något slags havrekex eller fröknäcke är också gott till.
Scroll to Top