Dessert till advent: Saffrans­pannacotta i glas

Bjud på saffranspannacotta till adventsfikat eller som dessert på glöggminglet. Här är vårt godaste recept på saffranspannacotta i glas.

Saffrans­pannacotta i glas

6–8 bufféportioner

Den lena pannacottan har fått julig smak av saffran och granatäpple.

Ingredienser:

4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker 
1/2 g saffran 
1 vaniljstång 
2 gelatinblad 

Topping

1 apelsin 
granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
  3. Ta upp och krama ur vätskan. Rör ner bladen i grädden. Fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå kallt i 3 timmar för att stelna.
  4. Skala apelsinen och skär ut skinnfria filéer ur den. Dela i mindre bitar
  5. Topping: Toppa med apelsin och granatäppelkärnor.
Rulla till toppen