Pastan blandas med en krämig kantarellsås och toppas med gremolata för extra smak. Gremolata är en italiensk röra gjord på bland annat persilja, vitlök och citron.
Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g kantareller färska eller frysta
- smör till stekning
- 3 dl vispgrädde
- salt och svartpeppar
- 400 g pasta t.ex. tagliatelle
Gremolata
1 dl färsk persilja1 st vitlöksklyfta30 g parmesanost3 msk olivolja rivet skal från 1 citron0.5 msk citronsaft
Servering
riven parmesan svamp persilja
Gör så här
1. Gremolata: Ansa persiljan och dela bladen i mindre bitar. Skala och dela vitlöken. Riv osten. Mixa alla ingredienser till en slät sås med stavmixer.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna och dela dem ev i mindre bitar.
3. Fräs lök, vitlök och kantareller i smör tills all vätska kokat bort. Ta undan några svampar till garnering. Tillsätt grädde och låt såsen koka på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med kantarellsåsen.
5. Servering: Bjud gärna i djupa tallrikar. Toppa med gremolata, riven parmesan, svamp och persilja.
Receptet publicerades först hos Hemmets Journal.