Påskens godaste dessert: Vit chokladmousse med bär och påskägg

Snabb och enkel dessert! Len mousse med vit choklad och frisk smak av apelsin. Dekorera med färsk frukt och chokladägg.

6 portioner

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • ½ dl pressad citron

Garnering

Jordgubbar, physalis och chokladägg

Gör så här

1. Dela chokladen i mindre bitar. Låt chokladen smälta över ett vattenbad. Rör om så att den inte bränner vid och stelnar för snabbt. Tag och låt chokladen svalna.

2. Vispa samman ägg, citronsaft och skal i en annan skål. Vispa samman grädden i en annan skål.

3. Tag den svala chokladen och vänd ner i det uppvispade ägget. Vänd ner grädden.

4. Fördela smeten i glas eller i portionsskålar. Garnera med frukt, bär och godisägg. Toppa med kryddgrönt.

Receptet publicerades första gången hos Icakuriren.

Scroll to Top