frotte handdukar från märket juniper

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Shopping

Skönaste handdukarna – med förstklassig hotellkänsla

Från lyxiga sängkläder till mjuka handdukar av högsta kvalitet. Nu släpper Juniper en helt ny kollektion handdukar. Precis som med Junipers sänglinne är den sköna hotellkänslan invävd i frottéhanddukarna och de är gjorda för att hålla länge.

• 16 januari, 2022

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här.

Hus & Hems webbredaktör Therese Ahlström fick en pratstund över telefon med Junipers grundare Mathilda Wibom Westerberg som bor i New York.

Berätta om materialen i Junipers handdukar.
– Handdukarna är tillverkade av exklusiv supimabomull som odlas i Kalifornien. Förutom att supima är ursprungsmärkt i bemärkelsen att vi vet vilka gårdar bomullen odlas på så har den extra långa fibrer. Det gör att man kan skapa en mjukare frotté, som håller längre och behåller färgen bättre än vanlig bomull. Utöver det klimatkompenserar vi för att alla utsläpp som görs, vilket innebär att våra produkter är certifierat klimat­neutrala.

Vad tycker du att man ska tänka på när man väljer handdukar?
– Kvalitet är otroligt viktigt. Att spara en hundralapp är sällan en bra idé när det gäller handdukar, man kommer att behöva köpa nya mycket snabbare eller leva med att de är sämre mycket längre. En bra handduk håller många tvättar och ger dig känslan att stressen rinner av kroppen när du använder den.

handdukar i supima bomull från Juniper
Junipers handdukar är tillverkade av finaste supimabomull med långa fibrer och hög absorptionsförmåga. De är mjuka och fylliga, behåller färgen bättre och håller längre än vanliga bomullshanddukar.

Köp handdukarna här!

Berätta om steget från sängkläder till handdukar!
– Det kändes väldigt naturligt att lägga till handdukar i sortimentet. Juniper inspireras alltid av de oöverträffbara upplevelser man får på ett avskilt boutiquehotell på semestern och målet är att fortsätta expandera sortimentet med liknande produkter.

När föddes idén?
– När jag besökte ett mysigt boutiquehotell förra sommaren insåg jag att det finns många platser där fantastiska stunder kan uppstå. För mig var det vid flera tillfällen på hotellet: Först när jag klev ur duschen på eftermiddagen, gjorde mig i ordning inför kvällen och såg fram emot god mat och ett gott glas vin och sedan dagen därpå när jag la mig vid poolen för att läsa en tidning. Båda dessa stunder hade en sak gemensamt – jag använde en handduk av riktigt skön kvalitet!

baddrock i frotte supima bomull
Badrock i premiumkvalitet gjord i samma fina supimabomull som handdukarna.

Köp badrocken här!

Mathilda Wibom Westerberg
Mathilda Wibom Westerberg har grundat Juniper på känslan av förstklassig hotellupplevelse, i ditt eget hem.

Utforska Junipers sortiment här!

Scroll to Top