Möt Hus & Hems nya bloggare och färgexpert Sara Garanty

Hon är färgexperten och inredaren som inte räds starka kulörer, har stenkoll på hur färgerna runt omkring oss påverkar vårt välmående och hur man kan förändra enkelt med rätt nyanser. Möt Sara Garanty, Hus & Hems nya bloggare!

Hej Sara! Hur känns det att börja blogga på Hus & Hem? 
– Det känns så kul att börja blogga om mitt absoluta favoritämne färg. Och dela med mig av min kunskap till Hus & Hems läsare.  

Hur ser dina dagar ut just nu?
– Jag jobbar mycket hemifrån och över zoom med färgsättningar, olika inredningsprojekt, håller föreläsningar, undervisar arkitektelever och skriver böcker.  

Hur skulle du beskriva ditt jobb?
– Jag tröttnar aldrig, det finns alltid något nytt att lära sig om färg. Varje kundmöte och färgsättning är unik, att få hjälpa familjer att må bättre med hjälp av vilka kulörer de ska ha omkring sig är lite av ett drömjobb. Eftersom jag tror så mycket på värdet av att ha rätt kulörer omkring sig, för mig är det lika viktigt som hur du tränar, vad du äter och hur du sover för ditt välmående. Att skapa hälsosamma miljöer med hjälp av färg är min nisch. 

Vad är det som är så spännande med färg?
– Alla färger har sin unika betydelse och påverkar oss på olika sätt. Du kan därför styra och hjälpa dig själv med en sån enkel sak som vilka färger du har på dig och omkring dig. Känner du dig trött och ”att göra listan” börjar bli längre och längre, då ska du boosta dig själv med röd energi. Exempelvis bära röda kläder i en dag. Har du svårt att somna är en mörkblå kulör ett bra val i sovrummet. 

Möt Hus & Hems nya bloggare och färgexpert Sara Garanty
Foto Jotun
Möt Hus & Hems nya bloggare och färgexpert Sara Garanty
Foto Little Greene

När började du intressera dig för färg?
– Det började redan när jag vill liten och satt i skolbänken och tänkte att jag skulle lära mig bättre om jag satt i bättre färgsatt miljö, när jag sedan flyttade till Barcelona för att läsa till inredningsdesigner väcktes intresset till liv igen. 

Vad kommer du att bjuda på i bloggen? 
– Jag kommer att bjuda på massor av färginspiration! Med tips på hur man kombinerar ihop färger på bästa sätt, hur man ska tänka när det kommer till färgsättning och hur man kan tänka kring tapeter och färg samt färgpsykologi. 

Är ditt hem lika färgstarkt som man föreställer sig?
– Det är en färgfest! Rosa väggar, lila tak och lister i orange. Jag målar ständigt om och har alltid ett färgprojekt på gång, detta kommer ni också att få följa i bloggen. 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Min favoritstil heter Colour Blocking, det är en stil som växte fram i USA under 50-talet och som jag inspireras mycket av i mina inredningsprojekt. 

Många är rädda för att ta in färg hemma – har du några tips på hur man kan smyga in mer färg? 
– Börja smått, ta ett rum som du inte vistas så mycket i som till exempel hallen och börja med färg där och se hur det känns. Färg är inget virus, ofta trivs man mycket bättre i färgstarka miljöer än vad vi tror. Våga gå utan för dina gränser och ta hjälp av ett färgproffs, det är när färgsättningen blir fel som man inte gillar den, men en rätt färgsatt miljö upplevs ofta behaglig och harmonisk. 

Läs Saras blogg här! 

Möt Hus & Hems nya bloggare och färgexpert Sara Garanty
Foto Little Greene
Möt Hus & Hems nya bloggare och färgexpert Sara Garanty
Foto Little Greene
Scroll to Top