Möt Hus & Hems nya bloggare Emelie Sundberg

Hon älskar att inreda, har en förkärlek för knarriga trägolv, fina snickerier och pärlspont – och inspirerar andra med sina vackert komponerade bilder. Möt Emelie Sundberg, Hus & Hems nya bloggare.

Hej Emelie, och välkommen till Hus & Hem! 

– Tack! Det känns superroligt att vara här! Jag tycker att Hus & Hem känns som en sådan där mysig kompis man vill krypa upp i soffan med. Och exakt så ser jag på min blogg också. Jag vill att den ska vara mysig, snäll, hjärtlig och inspirerande. 

Hur ser dina dagar ut just nu? 

– Just precis nu har jag flera projekt pågående samtidigt och då är jag ganska rörig i hjärnan. Jag gör helst allt på en gång och är inte superbra på att göra det man ska göra – nämligen en sak i taget. Jag håller på med ett inredningsprojekt där jag inreder ett stort kontor, två större fotouppdrag och så bloggen och Instagram som tar mer tid än man kan tro.

Beskriv ditt jobb! 

– Jag jobbar som fotograf, stylist, skribent och Influencer. Fyra titlar som jag nästan skäms lite över att säga just för att jag inte är utbildad till något av det. Jag är verkligen självlärd och min skola har varit att fota, styla och skapa innehåll varje dag i tre års tid. Allt eftersom har jag blivit bättre och bättre och det är så jag försörjer mig idag.

När och hur väcktes ditt intresse för inredning?

– Jag har nog alltid tyckt att inredning är roligt utan att ha reflekterat över det. Jag älskade till exempel att möblera om i mitt flickrum som barn och har alltid tyckt att det är viktigt att ha det fint runt omkring mig. Men jag såg det aldrig som ett verkligt intresse förrän ganska sent i livet. Och då blev det ett jobb istället.

För de som inte redan känner dig – vad kommer du att bjuda på i bloggen? 

 – Min blogg ska vara en varm och inspirerande plats att återkomma till. Jag skriver mycket om det som händer i livet just nu. Det är alltid något inredningsprojekt på gång, väggar som målas eller rum som renoveras. Familjeliv, tankar om livet, loppisfynd, vackra saker DIY-tips, pyssel och ett och annat recept!

Hur skulle du beskriva ditt hem för någon som inte sett det? 

– Jag bor i ett hus byggt 1925 i en förort till Stockholm. Jag älskar knarriga trägolv, fina snickerier och pärlspont. Men den ska vara målad i en dov ton, annars blir det för lantligt för min smak. Jag gillar att blanda vintage med moderna designklassiker. Dova färger, jordnära material och inte för tillrättalagt eller gulligt.

Möt Hus & Hems nya bloggare Emelie Sundberg
Möt Hus & Hems nya bloggare Emelie Sundberg

Hur skulle du beskriva din inredningsstil? 

– Skandinaviskt lantlig? Haha, jag vet inte. Vi bodde i en nyproduktion några år och då hade vi en lite annorlunda stil men nu när vi bor i ett 20-tals hus igen kan jag gå all in på gamla skåp och vintagemöbler. Jag älskar jordnära färger, naturliga materialval och sånt som får mig att må bra. Ibland tycker jag att min stil är lite för tråkig och förutsägbar. Men det handlar nog mycket om att hitta harmoni. I mitt huvud är det ofta rörigt så jag kompenserar det genom en lugnare färgskala i hemmet..

Vad är viktigast för dig när det kommer till inredning? 

– Att jag känner lugn och harmoni och att var sak har sin plats. Den röda tråden är viktig för mig, men samtidigt så är den ju helt betydelselös för någon som inte bryr sig eller ens ser att den saknas? I allmänhet tycker jag att inredningslära är superbra för oss som är intresserade, men många trivs ju bra hemma utan att veta så mycket om kontrastfärger eller feng shui – det tycker jag också är ganska befriande! Det finns inga fel när det kommer till inredning tycker jag. 

Du fixar mycket hemma, har du något nytt projekt på gång? 

– OM jag har! Vi har precis gjort om hela vår hall! Från katastrof till dröm om jag får säga det själv. Näst på tur står en ommålning av vardagsrummet och sen en renovering av vår trappa upp till övervåningen. 

Dina bilder i bloggen och på Instagram är så vackra! Har du några proffsknep att dela med dig av? 

– Åh – tack! Mitt enda tips är att öva öva öva. Använd kameran, ta med den överallt och ingenstans och fota jämt! Titta på andra bilder som du tycker är vackra. Hur är de komponerade? Testa att gör något liknande själv! Övning ger alltid färdighet!

Slutligen – vilka dina tre bästa inredningstips? 

– 1. Gör moodboards! Man får en helt annan överblick av vad som saknas och vad man bör lägga till i ett rum. 2. Vägra vitt! Du behöver inte gå bananas på regnbågens alla färger men vitt är liksom ingenting om du frågar mig. 3. Belysning. Belysning är inte så viktigt på sommaren men nu på vintern kan vilket tråkigt hem som helst bli mysigt med rätt belysning! Flera ljuspunkter i varje rum och hellre många smålampor än bara en taklampa!

Möt Hus & Hems nya bloggare Emelie Sundberg
Möt Hus & Hems nya bloggare Emelie Sundberg
Om Emelie Sundberg
Ålder: 34 år.
Gör/yrke: Fotograf, stylist, kreatör.
Familj: Gift med Ola, barnen Noah, 6, Ellie, 3 och hunden Charlie.
Bor: Spånga/Stockholm. 

Du hittar Emelies blogg här! 

Scroll to Top