Skapa ordning och reda med KonMari-metoden och Feng shui

Vill du ha mer ordning och reda, känna harmoni och trivas bättre hemma? Då får du inte missa en av Hus & Hems mest populära onlinekurser: Rensa, organisera & inreda – Feng shui & KonMari. Vi bad KonMari-konsulten Clara Johansson och Feng shui-konsulten Isabell Svan att berätta mer och dela med sig av sina bästa tips!

Många av oss längtar efter mer ordning och reda hemma och efter att kunna inreda på ett sätt som skapar harmoni. Men att veta exakt hur man ska göra är inte alltid det lättaste. Genom Hus & Hems onlinekurs Rensa, organisera & inreda – Feng shui & KonMari får man både lära sig grunderna i den japanska KonMari-metoden och den kinesiska läran Feng shui. 

Varför är det så viktigt att organisera och rensa bland prylar hemma?

– För oss handlar det om att skapa förutsättningar för människor att trivas och må bra i sina hem, snarare än att eftersträva något ideal. Vi ser rensning och organisering som metoder för att släppa taget om det gamla och skapa något nytt i linje med vem du vill vara idag. När du går igenom dina saker upptäcker du vad du sparat på alldeles för länge och blir medveten om dina konsumtionsvanor. Med dessa metoder och verktyg lär du dig leva mer medvetet och hållbart. För människor som påverkas negativt av röran hemma kan rensning och organisering vara startskottet för ny energi, handlingskraft och livsglädje. En otrolig lättnad och frihetskänsla! 

Vem vänder sig kursen till?  

– Det här är ett unikt tillfälle att få flera kurser i en – ett helhetskoncept där vi är med hela vägen för att skapa en personlig målbild till att rensa, organisera och inreda hemma. Du får ta del av en spännande kombination av att arbeta både med dina inre och yttre rum, och fördjupa dig i kopplingen mellan hemmet och livet. Kursen vänder sig till personer som påverkas negativt av stöket hemma och som är redo för förändring. Du vill lära dig grunderna i KonMari och Feng shui, och göra en personlig resa tillsammans med ditt hem. Du vill få inspiration och vägledning hur du steg för steg kan omvandla ditt hem till en plats du älskar att vara på.

 

 

Skapa ordning och reda med KonMari-metoden och Feng shui
För människor som påverkas negativt av röran hemma kan rensning och organisering vara startskottet för ny energi, handlingskraft och livsglädje, det menar KonMari-konsulten Clara Johansson och Feng shui-konsulten Isabell Svan. Foto House Doctor
Skapa ordning och reda med KonMari-metoden och Feng shui
Genom kursen får man lära sig grunderna i både KonMari-metoden och Feng shui. Foto Emi Svedberg

Vad innebär det att inreda enligt Feng shui?

– Att inreda med Feng shui innebär att du utgår från vad som får dig att må bra och inreder ditt hem efter det. Du tar in din yttre miljö och påverkas av den varje dag. Därför är det så viktigt att välja sin inredning med omsorg. Med Feng shui hämtar vi inspiration från naturens färger och former för att skapa balanserade och harmoniska miljöer där människor mår bra av att vara. Du kan till exempel ha mycket gröna växter för att höja energin i ett rum. Med brunt och beige skapas ett lugn. Med levande ljus skapar du en mysig värme. Du kan också använda symboler såsom tavlor eller prydnader med motiv som passar in med dina livsdrömmar. Det kommer påminna dig om vad du längtar efter och påverka dig i en positiv riktning. 

Vad får man med sig som kursdeltagare? 


– Du får flera övningar för att landa i dig själv och skapa din egen personliga målbild. Du lär dig grunderna i att rensa och organisera med KonMari-metoden samt inreda ditt hem med verktyg från Feng Shui. Du får strategier för att våga göra dig av med saker och upprätthålla ett organiserat hem. Tips på förvaringslösningar, hur du KonMari-viker kläder och skapar en snygg organiserad garderob. Du får också lära dig skapa balans i inredningen med färg och form samt möblera för god energi. Vi ger dig råd om hur du dekorerar för att skapa ett personligt hem samt ger dig många enkla Feng shui-knep för att inreda hemmets alla rum. Genom kursen får du även ett bonusmaterial där vi går en rundvandring i våra egna hem. Vi visar upp hur vi tänkt och berättar hur vi utvecklats tillsammans med våra hem. 

Hur började er egen inredningsresa?

– Vi båda intresserade oss redan som barn för hemmets påverkan på livet. Vi la märke till att det gick att påverka känslan i rummet och sinnesstämningen hos människor genom att organisera och inreda. I våra tidigare yrkesroller, som socionom och präst, fick vi även där erfara hur stor påverkan hemmet har för människors välbefinnande. Längtan efter att få kombinera mötet med människor och vår passion för hem och inredning fick oss att ta steget till att arbeta professionellt som KonMari-, och Feng shui-konsulter. 

Skapa ordning och reda med KonMari-metoden och Feng shui
Isabell Svan och Clara Johansson berättar att deras kurs handlar om mer än hur det ser ut på ytan, det handlar lika mycket om hur det känns inuti. Foto Emi Svedberg,
Skapa ordning och reda med KonMari-metoden och Feng shui
Genom kursen får man bland annat lära sig hur man kan dekorera för att skapa ett personligt hem. Foto House Doctor
Experternas bästa tips för att att komma igång

1. Hitta din inre drivkraft genom att visualisera vad du längtar efter och reflektera kring varför är det viktigt för dig att få ordning hemma. 

2. Förbered dig genom att lära dig en metod som du kan följa för att rensa och organisera på ett genomtänkt och strukturerat sätt.

3. Ta före-bilder på ditt hem och längta efter att få ta efter-bilder på slutresultatet! Stoltheten och lyckan växer inom dig när du ser hur ditt hem omvandlas. Det kommer ge dig kraft att fortsätta.  

4. Våga ta hjälp om du har svårt att komma igång eller kör fast under processens gång!

Här kan du läsa mer och anmäla dig till kursen Rensa, organisera & inreda – Feng shui & KonMari 

 

Rulla till toppen