7 inredningstrender att hålla koll på under året

Ett nytt härligt inredningsår är här och det är dags att kika på vad experterna tror kommer att gälla. Här kan du dessutom klicka hem dina favoriter, direkt i artikeln.


7 inredningstrender att hålla koll på under året

1. Sammet

Sammet som trendmaterial har hängt med oss ett tag, och 2018 blir året då trenden exploderar på allvar. Allt från kuddar och sittpuffar till gardiner och accessoarer går i sammet, och det är helt rätt att investera i en lyxig sammetssoffa som blir juvelen i ditt vardagsrum.

 

2. Mönster

– Det här året kommer att domineras av mönster, förutspår inredningsarkitekten Martyn Lawrence Bullard i en intervju med amerikanska Vogue.

En grundpelare i mönstertrenden menar han kommer att bli mönster med tropiska vibbar.

3. Pendellampor

Belysningen är superviktig för ett rum, det kan alla inredningsexperter berätta för dig. I år kommer våra älskade kristallkronor att hamna lite i skuggan av de stora takpendlarna, tror inredningsdesignern Jean Liu.

4. Svartvitt

Ett annat mönster som kommer stort 2018 är de eviga klassikerna svart och vitt tillsammans. Gärna i grafiska mönster, och gärna både som väggprydnad, dekorativa kuddar, keramik och mycket mer. Detta enligt en trendspaning från Popsugar.

5. Resort-känsla och rotting

Även Pinterest har gjort en trendspaning inför 2018. En av deras listade trender är resort-känsla, alltså att plocka in semestervibbar i inredningen. Badrum med spakänsla och rottingmöbler hjälper till att skapa den rätta looken, och just rotting är ju redan en stor favorit hos många.

6. Mixade metaller

Koppar och mässing har hängt med så länge att vi nästan tröttnat på dem, och även silver och krom har gjort entré på inredningskartan på sistone. Det senaste är nu att mixa olika metaller med varandra, enligt Pinterest.

7. Stor väggkonst

I år vill vi pryda våra väggar med rejäla konstverk som tar plats, rapporterar Pinterest. Planscher och prints funkar fortfarande, men vi gillar också fotokonst och pampiga oljemålningar.

7 inredningstrender att hålla koll på under åretHus & Hem Shopping – Här hittar du skandinavisk design utvald av redaktionen och andra härliga produkter med fokus på form och funktion!

E-handel med Tipser – Betala tryggt och säkert med Klarna! Kontakta Tipser support@tipser.com eller ring 08-410 344 60 om du har frågor om Hus & Hem Shopping. Tipser och Egmont får en provision på det som säljs i Hus & Hem shop. I det fall där det redaktionella urvalet har påverkats kommer det tydligt att anges.

Scroll to Top