Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i jul

När schemat är fullspäckat längtar jag efter lugna stunder vid frukostbordet, mysiga middagar och spännande smakupplevelser. Det krävs inte så mycket för att sätta guldkant på tillvaron, och det är i hemmets hjärta det sker.

Köp dina favoriter redan idag

I Hus & Hems webbshop kan du klicka hem favoritprodukterna direkt i artikeln.
Klicka på länken nedan, snabbt och tryggt!

Ser du något du gillar? Klicka hem stilen här

Vad står högst upp på din önskelista i jul?

Egentligen känner jag inte att jag behöver så mycket – men en spegel bredvid soffan i vardagsrummet skulle verkligen vara pricken över i:et. Jag älskar spegeln “Turn” från danska Skagerak, och tror att det är en pjäs som kommer att kunna hänga på väggen i decennier utan att jag tröttnar. Tvåa på listan är brogues-tofflor från Docksta, bara för att de är så coola och för att de tillverkas i Docksta på Höga kusten. Kan även tänka mig tvättmedel för träningskläderna från Washologi. Ja, faktiskt! Älskar att röra på mig, men älskar inte doften träningskläderna får efter ett tag.

Kommer du att ge dig själv någon julklapp i år?

Jag kommer inte att ge mig själv en julklapp. Däremot har jag redan givit mig själv en te-kalender med ekologiska teer i. En ny smak varje dag fram till jul förgyller väntans tider…

Hur inreder du i jul?

Att besöka mig i juletider är verkligen ingen estetisk upplevelse, haha! Jag tar fram mina gamla tomtar, som jag hade i mitt barnrum när jag var liten och som jag alltid tagit med mig vart jag än flyttat. Tror jag har 30-talet röda tomtar som är allt annat än enhetliga i stilen. I övrigt ställer jag fram massor med mässingljusstakar och ljuslyktor i guld, samt har julstjärnor i nästan vartenda fönster!

December lyfter fram många minnen. Vilket är ditt starkaste julminne?

Mitt starkaste minne från julen är att nästan hela släkten samlades hos mormor varje år, så länge hon levde. Mamma och hennes syskon, vi barn – och några av mina kusiner hade till och med hunnit få egna barn. Fyra generationer i samma hus, alltså. Vi hade regeln att vi öppnade alla paket i åldersordning. Den yngste fick börja och sedan gick vi uppåt i ålder, i tur och ordning. Vilket gjorde paketöppnandet till en helt oändlig ceremoni… den traditionen håller vi fast vid än idag.

Vad är viktigast för dig när det kommer till julfirandet? 

För mig är nästan kvällen innan själva julafton den viktigaste traditionen. Då klär vi granen, lyssnar på julmusik och äter alldeles för många pepparkakor. Det underbara lugnet före stormen…

 

Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i jul

1. Samla olivoljan, kryddörterna och saltkaren i ett vackert tråg så blir de både lättillgängliga och dekorativa element i köket. “Norr” är gjord i ek och mässing, 15×22 cm, 889 kr, Skagerak. 2. Terrakotta är helt rätt just nu. Den här ugnsformen, med glaserad insida, passar perfekt att ställa fram på bordet. Diam 32 cm, 399 kr, Tranquilo Kitchen. 3. Lördag morgon älskar jag att ta fram färska kaffebönor, mala dem och sedan brygga dem i kaffepress. Den här i klarglas är en av de vackraste jag sett! 810 kr, Matias Moellenbach. 4. De charmiga saltkaren av Ania Pauser väcker både ömhetskänslor och habegär. H 14 cm, 1 100 kr/st, aniapauser.com.  

Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i jul

5. Genuin och rustik keramik i toner som är både trendiga och tidlösa. Med sådana här i min ägo är det upplagt för mustiga, värmande soppmiddagar hela vintern (även om de egentligen är tänkta som risskålar). 619 kr/4-pack, Denby. 6. Jag häller gärna upp alla typer av drycker i kanna. Vin, vatten, läsk… Elegant formad keramik fungerar i alla lägen. 199 kr, H&M Home. 7. Crocodile tears, spicy tears, laughing tears… Teamet bakom tesortimentet TEArs kopplar ihop skratt med känslor och känslor med smaker – och förpackar det sedan på ett både snyggt och humoristiskt sätt. 79 kr, Bergstrands Kafferosteri. 8. Livet blir automatiskt en fest när man kan servera maten så här! Uppläggningsfat, 30×40 cm, 999 kr, Sthål.

Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i jul

Här kan du shoppa önskelistan

Hittade du något fint i Liselottes önskelista? I vår webbshop finns liknande produkter som i listan ovan. Klickan på varan och köp direkt i artikeln.

Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i jul

Hus & Hems redaktionschef: 8 vardagslyxiga klappar jag vill ha i julHus & Hem Shopping – Här hittar du skandinavisk design utvald av redaktionen och andra härliga produkter med fokus på form och funktion!

E-handel med Tipser – Betala tryggt och säkert med Klarna! Kontakta Tipser support@tipser.com eller ring 08-410 344 60 om du har frågor om Hus & Hem Shopping. Tipser och Egmont får en provision på det som säljs i Hus & Hem shop. I det fall där det redaktionella urvalet har påverkats kommer det tydligt att anges.

Scroll to Top