Smygtitta på chefredaktörens önskelista inför jul

Jag drömmer om ett rum där jag kan sitta och njuta av inspirerande inredningsmagasin och planera för alla kommande projekt i huset och trädgården. Varmt och ombonat ska det vara – och estetiskt. Här är min önskelista.

Köp dina favoriter redan idag

I Hus & Hems webbshop kan du klicka hem favoritprodukterna direkt i artikeln.
Klicka på länken nedan, snabbt och tryggt!

Ser du något du gillar? Klicka hem stilen här

Estelle Ejdeholm, chefredaktör: Jag önskar mig hemmamys!

Fyra veckor till jul, vad står högst upp på önskelistan?
– Skulle gärna vilja överraskas med spännande fotokonst. Just nu är jag väldigt förtjust i fotokonstnären Romina Ressias porträtt där hon blandar ett formspråk från äldre oljemålningar och mixar det med moderna inslag.  

Kommer du ge några julklappar?
– Ja, min man och hela hans familj älskar mat, dryck och matlagning så jag kommer att leta efter trevliga köksprylar till dem. Det kanske blir salt- och pepparkvarnar till svärföräldrarna och en stor ostbricka i marmor till maken… Förra julen gav jag min man ett förkläde i skinn och det har han använt mycket.  

Hur inreder du i jul?
– Med flera granar, kransar och mycket blommor. Årets julgran kommer att få kulor i guld och midnattsblått. Nötter och godis ställer jag fram i Star Fluted-skålar från Royal Copenhagen.

December lyfter fram många minnen. Vilket är ditt starkaste julminne?
– Oj, det är så mycket som kommer upp. Jag tycker det är härligt att gå upp tidigt och ta en långpromenad och sedan gå in och tända en brasa och börja rimma. Det är också mysigt att åka skidor och skridskor på julafton så mina bästa minnen kommer från de år då vi haft rikligt med snö.

Vad är viktigast för dig när det kommer till julfirandet? Vilken tradition är viktigast?
– Maten, myset och människorna är alla lika viktiga – och så julens budskap så klart. Det är en tid som inspirerar till glädje och försoning.

 

 

Smygtitta på chefredaktörens önskelista inför jul

1. Intressant fotokonst sätter fart på fantasin. Verket “Renaissance Woman III” av L’Observatoire-kollektivet, pris från 1 130 kr. Finns i storlekarna 36×24 cm
till 180×120 cm hos Yellowkorner.   2. Klassisk ljussläckare i ny tappning. Daniel Enoksson står för designen i mässing och valnöt, 1 000 kr, Svenskt Tenn.  
3. Ett motiv att bli glad av. Mulberrys kudde “Flying Ducks” säljs genom Brittfurn för 1 490 kr.  4. Vacker vardag. Eva Schildt har designat dessa två burkar för
kaffe och te, 450 respektive 600 kr, Klong. Skopa ingår.  5. Handvävd lyx. Pläden i finaste mohair har borstats för att bli riktigt fluffig, 5 600 kr, Svenskt Tenn.  

Smygtitta på chefredaktörens önskelista inför jul

6. Generös fåtölj i grönt tyg med struktur, pris från 13 395 kr, C/o Home.  7. Ljusspridare. Ett set med tre ljuslyktor i olika storlekar, den största mäter 21×14 cm.
De ger ett härligt skimmer när ljusen är tända, 299 kr, Ellos Home.  8. Sammetstrenden fortsätter. Kuddfodral från Chamois, 450 kr.  9. Stiligt i glas och mässing.
Hos Brittfurn finns bordet från Jonathan Charles, 15 400 kr.

Smygtitta på chefredaktörens önskelista inför jul

Här kan du shoppa önskelistan

Hittade du något fint i Estelles önskelista? I vår webbshop finns liknande produkter som i listan ovan. Klickan på varan och köp direkt i artikeln.

Smygtitta på chefredaktörens önskelista inför jul

Smygtitta på chefredaktörens önskelista inför julHus & Hem Shopping – Här hittar du skandinavisk design utvald av redaktionen och andra härliga produkter med fokus på form och funktion!

E-handel med Tipser – Betala tryggt och säkert med Klarna! Kontakta Tipser support@tipser.com eller ring 08-410 344 60 om du har frågor om Hus & Hem Shopping. Tipser och Egmont får en provision på det som säljs i Hus & Hem shop. I det fall där det redaktionella urvalet har påverkats kommer det tydligt att anges.

Scroll to Top