Hus&Hem-favoriterna Chhatwal & Jonsson – en textil kärlekshistoria

I Chhatwal & Jonsson möts Sverige och Indien – i dubbel bemärkelse. Både för att textilmönstren bär tydliga spår av två kulturer, men också för att paret bakom varumärket ser båda länderna som sina hem. Företaget är en framgångssaga och kärlekshistoria på en och samma gång.

Ser du något du gillar? Klicka hem stilen här

 

Er historia började för 16 år sedan då ni möttes under en resa i Indien. Berätta lite om hur det lett fram till verksamheten ni driver i dag.
– Jag var i ett skede i livet då jag funderade mycket över vad jag skulle bli när jag var stor, trots att jag stod mitt i en karriär inom reklambranschen. När jag träffade Geetali kastades alla tärningar upp på bordet: Var skulle vi bo, vad skulle vi jobba med? berättar Stig.
– I början funderade vi på att starta ett koncepthotell med wellnessinriktning. När vi åkte runt och tittade på textilier och inredning till de tänkta miljöerna blev jag helt tagen över indiernas intelligenta händer. Händerna är centrala och yrket går vidare från far till son – i generationer. Jag kände direkt att här finns det något!
Hur skulle ni själva beskriva era produkter?
– Jag ville kombinera mitt skandinaviska formspråk med indiskt hantverk. Vi vill stå för en stil, mer än en trend. Det ska vara mönster som tål tidens tand, säger Stig.
Vilken utveckling vill ni se framåt?
– Vi förbättrar lite i taget och utvecklas inom vårt koncept. Det kan handla om att dekorera vissa kuddarna med broderi i stället för blocktryck eller att testa nya material – till exempel kuddar av petflaskor som vi har i vår senaste kollektion, säger Stig.
– Vi har inga ambitioner att bli ett multiföretag med kontor över hela världen – även om vi har försäljning i 18 länder i dag. Vi vill hålla det relativt småskaligt och fortsätta samarbeta med lokala indiska hantverkare, för att bidra till att deras kunskaper får finnas kvar, säger Geetali.

Hus&Hem-favoriterna Chhatwal & Jonsson – en textil kärlekshistoria
Hus&Hem-favoriterna Chhatwal & Jonsson – en textil kärlekshistoria

Här kan du shoppa stilen

Blev du nyfiken på Chhatwal & Jonssons produkter? I vår webbshop finns endel av deras produkter. Klickan på varan och köp direkt i artikeln.

Av Annelie Englund

Hus&Hem-favoriterna Chhatwal & Jonsson – en textil kärlekshistoria
Hus&Hem-favoriterna Chhatwal & Jonsson – en textil kärlekshistoria

Hus&Hem-favoriterna Chhatwal & Jonsson – en textil kärlekshistoriaHus & Hem Shopping – Här hittar du skandinavisk design utvald av redaktionen och andra härliga produkter med fokus på form och funktion!

E-handel med Tipser – Betala tryggt och säkert med Klarna! Kontakta Tipser support@tipser.com eller ring 08-410 344 60 om du har frågor om Hus & Hem Shopping. Tipser och Egmont får en provision på det som säljs i Hus & Hem shop. I det fall där det redaktionella urvalet har påverkats kommer det tydligt att anges.

Scroll to Top