Vad kan det bli av ett samarbete mellan en parfymkung och en möbeljätte? Ska Ikeas möbeltyger börja dofta kanelbullar kanske? Foto: Ikea/iStock

Artiklar

Ikea och svenskt parfymmärke inleder samarbete

Sveriges parfymkung och Ikea ska kittla våra sinnen med dofter som väcker minnen.

• 14 juni, 2017

Vad har möbeljätten Ikea och svenska parfymkungen Ben Gorham, grundare av märket Byredo, gemensamt? Ett omaka par kan tyckas men de har ett helt logiskt projekt. Som Ben Gorham uttrycker det så har vi alla olika minnen kopplade till dofter – bra minnen. Tryggheten i att mötas av doften av mormors matlagning i köket, glädjen i blomdoften som påminner om barndoms somrar. Det är ju ett helgjutet känsloladdat koncept som det förstås går att tjäna pengar på.

Men vad ska de då göra ihop, Smålands stolthet och Akallasonen? Ska de förpreppa ikea-köken med kanelbullsdoft så man slipper baka själv eller bygger man in köttbullar och brunsås-feeling i köksbordens dna?

Enligt sajten Highsnobiety släpper de en kollektion med ljus och parfymer. Från Ikeas håll låter man hälsa att kanelbullen är inblandad. Och klart är också att man vill arbeta med dofterna som känsloskapare och historieberättare, snarare än bara dofter för doftens skull.

Men den som är riktigt nyfiken får ge sig till tåls – länge. Kollektionen är planerad att dyka upp i butiker någon gång först 2019.

Scroll to Top