Foto: Istock

Artiklar

Här är stipendiet som ger dig gratis boende på idylliska Gotland

Varför stressa runt i kollektivtrafiken när du kan njuta av lugnet på en 1700-talsgård belägen på natursköna Gotland?

• 16 maj, 2017

Drömmer du också om att lämna den hektiska storstaden för livet på landet? En liten stuga på idylliska Gotland vore inte helt fel, eller hur?

Nu har du chansen att få dina drömmar besannade!

Arla har instiftat Gotlandsstipendiet – ett initiativ som gör det möjligt för ett Stockholmspar att bo gratis i ett hus på Gotland under september till december 2017. Förhoppningen är att kunna locka ut fler storstadsbor till den natursköna ön på heltid, istället för att bara bo där under sommaren.

Vnnarna av stipendiet får bo kostnadsfritt i ett hus på en gård med anor från 1700-talet på promenadavstånd från den välkända sandstranden Tofta. På gården har du utsikt över åkrar och skog och får räkna med påhälsning av rådjur och annat småvilt. Närmsta livsmedelsbutik finns i Klintehamn eller Visby, men grönsaker och ägg handlar du hos traktens bönder.

Här är stipendiet som ger dig gratis boende på idylliska Gotland
Den här gården kan bli ditt hem för fyra månader framöver.

Visst låter det som ett drömliv på många sätt? Jessica Hermansson är en av dem som gjort slag i saken. För 14 år sedan lämnade hon Stockholm för ett liv som mjölkbonde på Gotland. 

– När jag flyttade till Gotland för 14 år sedan år sedan var det en dröm som blev verklighet. Jag trivs verkligen bra här, men vi måste bli fler på ön. För mig är det jätteviktigt att få fler att flytta hit för att ön ska leva året om och för att vi ska kunna fortsätta att hålla landskapen öppna, säger Jessica i ett pressmeddelande. 

Gotlänningarna är idag endast 58 000 året-runt-invånare, men vill bli fler. Målet är att vara 65 000 invånare år 2025. Kanske blir du en av dem?

Läs mer och ansök här. 

Scroll to Top