Foto: Ikea

Inredning

Ikea lanserar nytt samarbete – med stylisten Bea Åkerlund

I mars 2018 är det premiär för Omedelbar kollektion.

• 15 maj, 2017

Ikeas många lyckade designsamarbeten har väckt stor uppmärksamhet de senaste åren. Nu avslöjar möbeljätten att nästa samarbetspartner blir stylisten Bea Åkerlund. 

– Med Omedelbar kollektion hyllar vi individualiteten och uppmuntrar unga människor att gå sin egen väg. Bea är en fantastisk förebild och ett bevis på att en orädd attityd och hårt arbete kan ta dig dit du vill. Att klä upp både sig själv och sitt hem ska vara kul, och precis som med modeaccessoarer kan några få utmärkande inredningsdetaljer förstärka eller lyfta en look. Kollektionen ger oss en glimt av Beas spännande värld, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare för IKEA of Sweden, i ett pressmeddelande. 

Bea Åkerlund är ett välkänt namn i svenska modekretsar, inte minst för att hon under åren klätt celebriteter som Madonna, Lady Gaga och Beyoncé. 

– Att jag har fått chansen att skapa en kollektion tillsammans med IKEA, och dela min vision med världen är en dröm som nu blir sann. Jag är en person som dras till både högt och lågt. Att skapa produkter som blir tillgängliga för många är helt fantastiskt, säger Bea Åkerlund.

Kollektionen, som fått namnet Omedelbar, utlovas bli originell, lekfull och uppseendeväckande – precis som Bea Åkerlund själv.

Den 9 mars 2018 har samarbetet Sverigepremiär. 

Scroll to Top