Foto: Ikea

Artiklar

Nu öppnar Ikea köks-popup – mitt i centrala Stockholm

Efter sommaren öppnar Ikea sin tillfälliga butik på över 300 kvadrat, som sedan kommer att vara öppen fram till februari 2018.

• 11 maj, 2017

Goda nyheter för alla som inte kan få nog av Ikea – snart öppnar möbeljätten ännu en filial i Stockholm. Den här gången rör det sig om en tillfällig köksbutik som kommer att ligga vid Mood-gallerian på Regeringsgatan 65, i centrala Stockholm. 

– Vi vill vara där människorna är, och gärna möta dem på nya sätt. Med en popup-butik kan fler planera och köpa IKEA kök på ett smidigt sätt mitt i Stockholm city. Det ska vara enkelt att komma förbi oss på Regeringsgatan 65, kanske på väg till eller från jobbet, säger Håkan Svedman, vd för Ikea Sverige, i ett pressmeddelande. 

Den nya butiken, som i första skedet är ett test, kommer att vara utformad som ett showroom där kunderna kan få hjälp av experter med att planera och beställa kök med hemleverans. Man kan också få hjälp med att mäta och installera. Man kan dock inte köpa med sig varor direkt och inte heller göra returer i butiken – all beställning och alla köp sker online.

Den tillfälliga butiken på 335 kvadratmeter kommer att öppna efter sommaren och vara öppen fram till slutet av februari. Om konceptet blir framgångsrikt är det inte omöjligt att det dyker upp en permanen butik framöver.

– Det blir ett test under ett halvår och är superintressant! Skulle det bli den succé som vi hoppas på ligger det i mitt intresse att hitta en permanent lösning inne i Stockholm. Det är det som vi får utvärdera, säger Håkan Svedman till Svd Näringsliv.

Scroll to Top