Foto: Istock

Artiklar

Så här kan du tjäna tusenlappar på dina gamla möbler

Istället för att slänga prylarna du tröttnat på kan du faktiskt göra dig en hacka på dem.

• 20 april, 2017

Våren är på ingång och för många är det säkert dags att ta itu med den där utrensningen av förrådet man skjutit upp i en evighet. Men faktum är att det inte enbart behöver bli långtråkigt och jobbigt. Dina gamla slitna möbler kan vara någon annans skatt!

Som tur är blir vi allt mer miljömedvetna och både säljer och köper gärna begagnat. Det här bevisar färsk statistik från Tradera, där den totala försäljningen av möbler har ökat med 30 procent för 1 mars – 9 april jämfört med samma period förra året.

– Jag tror det beror på att människor idag är mindre benägna att åka till tippen med saker man tröttnat på. För miljöns skull känns det bättre att grejerna får leva vidare hemma hos någon annan, säger Sofia Hagelin, presschef hos Tradera, i ett pressmeddelande. 

Vill du tjäna dig en hacka i vår ska du fokusera på att sälja dina gamla sovrumsmöbler. 

– Enligt Traderas säljstatistik verkar det vara sovrummet som behöver en uppdatering i vår. I vår oroliga, uppkopplade och stressiga tillvaro kanske många känner att det är extra viktigt att ha det fint i hemmets lugnaste vrå, säger Sofia Hagelin.

Så här lyckas du med försäljningen – Traderas bästa säljtips

• Skriv en tydlig rubrik (gärna med färg, skick, och eventuell storlek på möbeln) 

• Välj ett utgångspris som inte är för högt (för det kan skrämma bort budgivare)

• Var detaljerad: Skriv ned allt som en köpare kan tänkas vilja veta: storlek, mått, skötselråd, pris i handeln. Är förpackningen obruten, skriv ut det i annonsen.

• Tänk på att använda ord som många söker på så att fler får upp annonsen.

• Ta flera bilder med bra ljus, både bakifrån, framifrån och närbild. Om lapparna sitter kvar på produkten, ta en bild på det. Om kvitto finns, ta en bild på det också.

Scroll to Top