1403598.jpg

Inredning

Pynta med blommor i påsk – 6 fina tips

Färgbomba påsken med flower power! Fjädrar (självklart rekommenderar vi att du använder syntetiska fjädrar) och äggande former sätter sprätt på högtidskänslan. Av Lara Kazemi Foto: Cecilia Möller

• 12 april, 2017

1. Färgglad och fyllig bukett

Pynta med blommor i påsk – 6 fina tips

Skapa en färgglad och yvig påskbukett genom att blanda olika sorters blommor. Lila säsongsblommor i form av tulpan och anemon får här gult sällskap av rosor. Dovt rosa fjädrar förstärker högtidskänslan. Snitta blommorna och byt vatten varannan dag så står de sig längre. 

2. Kransformad påskhare

Pynta med blommor i påsk – 6 fina tips

Du behöver: Björkris, vide, ett snöre/ståltråd och ett dekorativt band. Börja med att böja björkris i två olika stora kransar och bind sedan ihop dem för att skapa kaninens kropp. Böj till öronen och stick försiktigt in dem i den övre kransen. Fäst genom att vira kvistarna om varandra. Vira vide runt hela kaninkransen. Avsluta med att knyta fast en dekorativ rosett i vacker färg kring kaninens hals eller ena öra. 

3. Låt lökarna synas

Pynta med blommor i påsk – 6 fina tips

En plantering i en glaskruka gör att även lökarna får synas som dekorativa element. Här får lökarna av tête-à-tête och blå pärlhyacint ta plats tillsammans med små spräckliga vaktelägg. Planteringen blir mer ”påskig” med naturfärgade fjädrar som sticks ner bland blommorna. Ställ gärna planteringen svalt under natten. 

4. Dags att bygga bo

Pynta med blommor i påsk – 6 fina tips

Tre gröna favoriter – slideranka, hemtrevnad och flasklilja – samt en krans av björkris skapar en neutral och dekorativ plantering till påsk. Låt gärna sliderankan klättra upp i halvkransen av björkris. Addera påskkänsla med hjälp av vaktel- och fjäderägg i naturfärger. Alla växterna vill ha jämn fukt och tål inte att torkas ut. De tål lite svalare grader och kan gärna stå i ett uterum på våren.

5. Varmt välkomnande

Pynta med blommor i påsk – 6 fina tips

Skapa en vacker entré med en maffig och välkomnande pilkruka. Tre stolta vårlökar i olika färger lyser upp planteringen – blå krokus, vit pärlhyacint och tête-à-tête – mot en bakgrund av tjusig trollpil. Jorden göms under en mix av marktäckande material såsom murgröna, grön mossa, spansk mossa och ett vackert dekorationsägg. Avsluta med att fästa fjädrar i trollpilen. Jorden ska hållas fuktig men inte blöt, och lökarna vattnas mer sparsamt när de står ute än inne.

6. Pyntet på en pinne

Pynta med blommor i påsk – 6 fina tips

Klassisk samplantering med traditionell tête-à-tête och blå pensé som blandas upp med modern corokia. Plastägg på pinne fungerar som fina färg-bomber i arrangemanget. Jorden i planteringen ska hållas fuktig men inte blöt.

Scroll to Top