Foto: Ikea

Artiklar

Ikea-kassen Frakta får ny design – se bilderna här

Det kommer inte bara en, utan två, nya versioner av den populära Ikea-kassen framöver.

• 30 mars, 2017

Som vi tidigare har rapporterat om kommer den älskade Ikea-kassen Frakta få ny design under året. I höst lanseras Ikeas omskrivna samarbete med danska designern Mette Hay, som bland annat kommer att ge bärkassen nytt utseende under namnet Ypperlig.

Men det är inte den enda remaken vi kommer att få se. Den franska detaljhandelskedjan Colette har också tagit sig an kassen – och gett den en fransk makeover. I deras version är Frakta vit med blå prickar, ett mönster som är nära förknippat med kedjan.   

Ikea-kassen Frakta får ny design – se bilderna här
Frakta kommer att få en redesign och prydas av Colettes välkända prickar. Foto: Ikea
Ikea-kassen Frakta får ny design – se bilderna här
Redan nu kan du haffa ett exemplar i Paris! Foto: Ikea

Den nya kassen är startskottet för ett samarbete mellan Ikea och Colette för att fira den franska kedjans 20-årsjubileum. Kollektionen kommer att finnas i butik först 2018, men redan nu smyglanseras den nya kassen i Colettes Parisbutik fram till den 6 maj, rapporterar People.

Men du som helst av allt vill fortsätta att bära din tvätt i en gammal hederlig blå Frakta-kasse behöver inte bli orolig. 

– Vi kommer aldrig, aldrig att ta bort den blå kassen. Men det lanseras två nya kollektioner, som kommer att vara ett komplement under en begränsad tid, säger Tina Björeman, pressansvarig för heminredning på Ikea, till Dagens Media.

Scroll to Top