Framtidens bostadsvisningar? Foto: Istock.

Artiklar

Nu kan du gå på bostadsvisning med VR-glasögon

De flesta vet ju hur stressig en lägenhetsvisning kan vara. Men med hjälp av ny teknik kan du redan nu gå på en virtuell visning hemifrån soffan. Först ut med att erbjuda så kallade "VR-visningar" i Sverige är Mäklarhuset.

• 28 november, 2016

Hus och Hem har tidigare skrivit om bostadsannonser med bland annat GIF:ar och med män i frack. Men den senaste kreativa idén inom bostadsförsäljning stavas virtual reality, eller VR.

Den nya tekniken går ut på att bostäderna fotograferas med 360-gradersfoto, med hjälp av ett VR-headset kan spekulanter sedan ”kika runt” inuti objekten från sina mobiler eller surfplattor.

”Vi vill ta virtual reality från hajp till en ny standard på bostadsmarknaden. Tekniken gör det möjligt att gå på bostadsvisning hemifrån vilket skapar en bättre kundupplevelse och på sikt en mycket mer digital bostadsmarknad. I ett första steg integrerar vi virtual reality i vårt erbjudande i storstäderna. På sikt vill vi erbjuda det i hela landet”, säger Mäklarhusets vd Erik Wikander i ett pressmeddelande.  

Här kan du prova hur det fungerar. Obs: Fungerar endast för mobiler. 

Scroll to Top