Det finns flera smarta appar som hjälper dig att renovera. Foto: Bigstock

Fixa

8 appar alla hemmafixare måste ha

Att bygga och renovera kräver både tid och vetgirighet. Några appar i mobilen underlättar arbetet!

• 9 november, 2016

1. ROT-avdraget

Av Eio medlemsservice
Hjälper dig att räkna ut ditt rot-avdrag utifrån offererat pris, materialkostnad, resekostnad och tidigare redan erhållet rot-avdrag. Appen innehåller även basfakta om regelverket och information om hur man kontrollerar ett företag. För den som behöver en hantverkare finns länkar till olika hantverksgrupper. Gratis, för Iphone och Android.

8 appar alla hemmafixare måste ha
2. Vattenpass+

Av Max Teleman
Horisontellt och vertikalt vattenpass som gör det lätt att hänga saker rakt på väggen. 10 kr, för Iphone.

8 appar alla hemmafixare måste ha
3. Hygglo

Av Ola Degerfors och Axel Hellström
En nyhet! Med hjälp av ”Hygglo” kan privatpersoner hyra ut saker till varandra. En av kategorierna är verktyg och byggmaskiner. Appen använder Bank-ID för att det ska vara enkelt och tryggt att annonsera. För kommunikation mellan parterna finns en inbyggd chattfunktion. Gratis, för Iphone och Android.

8 appar alla hemmafixare måste ha
4. Visualizer

Av Nordsjö
Med ”Visualizer” kan man se resultatet av olika kulörer på sina väggar, bara genom att rikta mobilkameran mot dem, välja kulör och peka på skärmen. Det är enkelt att byta kulör, spara bilder och jämföra olika resultat. Gratis, för Iphone och Android.

8 appar alla hemmafixare måste ha
5. Colour match

Av Jotun
Redaktionens favorit! Här får du hjälp att kombinera olika kulörer i ditt hem. Fotografera ett rum och markera en kulör i bilden. Då föreslår appen flera matchande färgkartor bestående av max åtta kulörer. Alla kulörer anges med NCS-koder och du lagrar de förslag som du gillar. Gratis, för Iphone och Android.

8 appar alla hemmafixare måste ha
6. Brabyggare

Av Villaägarnas riksförbund och Beijer byggmaterial
En kostnadsfri tjänst där privatpersoner lämnar förfrågningar om renoveringsjobb och får offerter från upp till sex företag i närheten. Tjänsten har 2 700 kvalitetssäkrade hantverkare. Gratis, för Iphone.

8 appar alla hemmafixare måste ha
7. My Measures

Av TOPP APP d.o.o
Ta en bild på en vägg eller möbel, rita in alla mått, spara och ta fram nästa gång du är i byggvaruhuset. Bilden med mått kan skickas vidare till hantverkare eller arkitekt. Gratis, med tilläggsköp för fler funktioner, för Iphone och Android.

8 appar alla hemmafixare måste ha
8. Lathunden

Av Svenskt trä
Hjälper dig med vilka dimensioner som krävs för takstolar, altan-, golv- och takbjälkar. Appen beräknar virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar. Den innehåller också en skruv- och spikguide. Gratis för Android och Iphone.

8 appar alla hemmafixare måste ha
Scroll to Top