1353053.jpg

Inredning

4 fina paketkalendrar du kan göra själv

Klart det ska vara ett paket om dagen ända fram till julafton! Här får du inspiration till fyra adventskalendrar med lite olika ambitionsnivå. [i]Av Eva-Marie Wilken, Mariesverden.dk, Foto: Martin Sølyst, Erik Bjørn & Kompagni, Bearbetning: Anette Sievers[/i]

• 31 oktober, 2016

Det må vara ett tag kvar till julafton, men om bara en månad är det första december och dags att öppna första luckan i adventskalendern. Du som både ska tillverka kalendern själv och fylla den med små presenter vill säkert vara ute i god tid, eller hur?

Här tipsar vi om fyra varianter du kan göra själv:

1. Smått och gott

4 fina paketkalendrar du kan göra själv

En liten chokladbit eller karamell kräver inga stora anordningar, här har vi hängt 3–4 paket på några fina retrogalgar. De kanske får plats i kappställningen i hallen, eller också blir de en dekoration på väggen med några fina knoppar.

2. Höjdarpaket

4 fina paketkalendrar du kan göra själv

En stege kan användas som stativ för din adventskalender. Slå in paketen i presentpapper och papperssnöre i en enhetlig färgskala, och dekorera med siffror och stjärnor i guld.

3. Häng på hägnet

4 fina paketkalendrar du kan göra själv

Om man har plats kan en bit kastanjehägn eller pilstaket som blivit över i trädgården ställas framför kaminen eller användas som rumsavdelare. Se till att det står stadigt, allra säkrast är att ställa det vid en kortvägg och fästa med ståltråd. Det får rum rejäla gåvor om man vill, här enkelt förpackade i numrerade pappåsar. Dekorera med grankvistar, äkta eller oäkta, och några roliga julgranskulor. I stället för kastanjehägn kan man använda till exempel en spaljé eller jalusi.

4. Tejpa en gran

4 fina paketkalendrar du kan göra själv

En stiliserad gran är enkel att tejpa med grön papperstejp på en dörr, här är den lodräta stammen cirka 120 cm. Både papperstejp och påsar finns i en mängd färger och mönster i hobbybutiker. Fäst de fyra vågräta grenarna, den lägsta ca 40 cm över golvet. Prägla siffor i en etikettskrivare, till exempel Dymo, och fäst dem på 24 små presentpåsar. Fyll dem med till exempel chokladbitar och kanske någon biljett och ett presentkort. Tejpa fast dem i trädet med kontrasterande papperstejp.

Gör en pappersblomma av två A4-ark i färg. Vik de båda papperen från kortsidan i jämna veck, ca 2 cm breda. Vik de båda veckade arken på mitten och sprid ut som två solfjädrar, fäst ihop dem med papperslim eller limpistol. Använd häftmassa till att fästa din stjärna.

Scroll to Top