Therese Marteleur tilldelades årets Isabellestipendium. Foto: Gustav Kaiser

Artiklar

Therese Marteleur är årets vinnare av Isabellestipendiet

Varje år delas Isabellestipendiet ut med det viktiga syftet att lyfta och inspirera kvinnor inom den starkt mansdominerade byggbranschen.

• 6 oktober, 2016

När Isabellestipendiet delades ut för sjätte året i rad under Hem, Villa & Bostadsrätt på Stockholmsmässan var det målaren Therese Marteleur som gick hem med utmärkelsen.

”Trots hårda påfrestningar i en fortfarande mansdominerad yrkessfär förblir hon stadig, redo att stå upp för jämlikhet och långsiktiga arbetsmetoder. Det är därför en ära att 2016 års Isabellestipendium tilldelas Therese Marteleur. Med sitt mod inspirerar hon till andra sätt att arbeta – en ny och hållbar hantverksbransch – öppen för alla,” löd juryns motivering.

Therese Marteleur driver egna målarfirman Marteleur Måleri sedan 2012, men medger att det funnits stunder då hon själv inte varit säker på att hon vill jobba i branschen.

– Isabellestipendiet ger mig styrka och inspiration till att använda fler färger på paletten! Om jag lyckas peppa en tjej att fortsätta i branschen blir jag väldigt stolt. Det är många gånger jag själv har tvivlat över mitt yrkesval, säger Therese i ett pressmeddelande.

Isabellestipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister (känd från bland annat Äntligen Hemma) och riktar sig till kvinnor inom byggbranschen. Man vill uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta upp de som är verksamma inom den mansdominerade branschen.

Stipendiet delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen.

Scroll to Top