Annons

1341096.jpg

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med
Partner

Här är detaljen som gav rätta känslan i Annikas badrum

För två år sedan köpte Annika ett hus från 50-talet tillsammans med sin sambo. Förra sommaren bytte de stammar och renoverade badrummet. Här tipsar hon om den smarta inredningsdetaljen som blev pricken över i:et.

• 4 oktober, 2016

I ett år letade de efter hus. Varje helg gick Annika och hennes sambo på minst en visning och till slut fann de vad de sökte – en funkisvilla från 50-talet som mådde bra utvändigt men som behövde en hel del kärlek invändigt.

Paret började med att flytta in och måla flera av rummen. Och när de väl gjort det och det blivit sommar var det dags att sätta igång med stambyte och renovering av kök och badrum.

– Vi väntade ett tag och bodde in oss för att fundera ut hur vi ville ha det. Jag googlade en massa på badrumsinspiration och till slut hittade vi en stil som vi gillade, säger Annika.

Smarta tipsen: Så skapar du rätt känsla i ditt hem. 

Här är detaljen som gav rätta känslan i Annikas badrum
Så här såg badrummet ut före renoveringen.

Mer klassisk stil

Paret hade många idéer men beslöt sig ändå för att gå på en mer klassisk look med ljust marmorgolv och vitt, fyrkantigt kakel som lades omlott.

– Det här kändes som en stil som vi inte bara skulle kunna leva med det närmaste året, utan under lång tid framöver. Ett badrum är ju inget man gör om i första taget, säger Annika.

För att piffa till den ganska strama looken köpte de lampor i sekelskiftesstil och la en persisk matta på golvet – pricken över i:et blev sedan strömbrytaren från Schneider Electrics serie Renova, som är en flirt med det förra sekelskiftet.

– Det är egentligen en liten detalj och jag hade inte funderat så mycket på vad vi skulle välja. Men sedan började jag kolla runt lite på nätet och hittade en rund, vit variant med två knappar, en för spegelbelysningen och en för taklampan, som passade perfekt ihop med resten av detaljerna. Dessutom var Schneider Electrics strömbrytare prisvärda och vi kände oss väldigt nöjda med resultatet, säger Annika.

Men bryr man sig verkligen om designen på en strömbrytare?

– Både ja och nej. Jag trodde inte att jag gjorde det, men den bidrog till det där lilla extra. Det är en av de detaljer som gör att badrummet känns komplett, säger Annika.

Vilka strömbrytare passar i ditt hem? Här kan du se alla Schneiders modeller och utföranden.

Här är detaljen som gav rätta känslan i Annikas badrum
Även i det nyrenoverade köket valde paret Schneider Electrics strömbrytare. De passade bra ihop med de nya beslagen, som gick i 50-talsstil.

”Jag blir glad när jag tänder och släcker”

Paret valde även Schneider Electrics runda, vita strömbrytare från Renova i sitt nyrenoverade kök – och det har de inte ångrat en sekund.

– Varje gång jag tänder och släcker lampan blir jag lite glad. För att försvenska en engelsk fras: Runda strömbrytare har mer kul, säger Annika.

Kolla in de smarta tipsen: Så skapar du rätt känsla i hemmet.

17 hem brinner varje dag – så skyddar du dig i vinter

Så kan du sänka din elförbrukning med 5 procent (sponsrat inlägg)

Här är inredningsdetaljen som förhöjer känslan i ditt hem (sponsrat inlägg)

Smarta tekniken: Hjälper dig hitta i garderoben (sponsrat inlägg)

Scroll to Top