Annons

Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med
Partner

Smarta tekniken: Så slipper du problemet med kläder som försvinner i garderoben

Det är morgon, du är redan sen och ska hitta den där skjortan du tänkte ha på jobbet – men icke. Garderoben är ett stort mörkt hål där dina kläder tycks försvinna i tomma intet. Känner du igen dig? Här är smarta lösningen på problemet.

• 3 oktober, 2016

En bra organiserad garderob är a och o för att slippa leta efter dina favoritplagg. Men vad spelar det för roll om det är kolsvart där inne?

Ett smart sätt att lösa problemet på är genom en så kallad rörelsevakt. Den ger nämligen ljus i garderoben så fort du öppnar den – och du slipper dessutom att leta efter strömbrytaren.

Robert Palm är produktspecialist på energiföretaget Schneider Electric. Han menar att rörelsevakter är väldigt smidiga och kan användas på flera ställen i hemmet. Några exempel är mörka källartrappor, badrum, korridoren mellan ditt och barnens sovrum eller på andra platser där du ofta glömmer att släcka lamporna.

– En rörelsevakt ökar komforten i ett hem och har en miljömässig aspekt, där den hjälper dig att spara energi. Den håller lampan tänd under en viss tid och släcker den sedan om ingen rör sig i rummet, säger Robert Palm.

Låter det smart? Här hittar du fler tips på hur du kan spara energi i ditt hem.

Smarta tekniken: Så slipper du problemet med kläder som försvinner i garderoben
Här är tre olika rörelsevakter från Schneider Electrics serie Renova. Foto: Schneider Electric

En annan funktion 

Men han menar samtidigt att den smarta produkten har en annan funktion – att du slipper leta efter strömbrytaren i mörkret.

– Där är garderoben ett bra exempel eller när du har famnen full med matvaror, men också de tillfällen då barnen vaknar på natten och vill gå in och lägga sig hos mamma och pappa. De kanske inte ens når upp till strömbrytarna och då är det skönt om lamporna tänds automatiskt, säger Robert.

Han förklarar att rörelsevakten har ett så kallat skymningsrelä, som gör att lamporna slås på först när det är tillräckligt mörkt i rummet. Du kan också ställa in en tid för hur länge de ska vara tända.

– Rörelsevakterna har blivit väldigt populära. Och det kanske inte är så svårt att förstå. Man kan säga att de är en del av det smarta hemmet som ska öka vår komfort, säger Robert Palm.

Låter det smart? Klicka och se vilken röreselvakt som passar bäst i ditt hem.

Smarta tekniken: Så slipper du problemet med kläder som försvinner i garderoben
Här är en rörelsevakt från Schneiders serie Trend. Foto: Schneider Electric

Andra smarta prylar

Här listar han några andra prylar som också underlättar i din vardag:

  1. USB-uttag Detta installeras direkt i väggen precis som ett vanligt eluttag. Skillnaden är att du får en USB-utgång, där du enkelt kan koppla in din usb-sladd för att till exempel ladda din mobil. Det här är en produkt som kan vara smart att ha i sovrummet eller i köket, där många använder paddan för att kolla recept.
  2. Powerpack Det här är en smart pryl som du kan ha med dig i väskan när du lämnar hemmet. Ett powerpack är nämligen ett portabelt batteri från vilket du kan ladda din smartphone, så att du slipper drabbas av batteriproblem när du är ute på vift.
  3. Hörnbox En hörnbox är ett utanpåliggande eluttag som monteras i vinkel. Ett populärt ställe att ha den på är till exempel i köket över köksbänken. Den sneda monteringen gör att det blir lättare att stoppa i kontakten till kaffebryggaren eller hushållsassistenten utan att du behöver böja dig så mycket.
Smarta tekniken: Så slipper du problemet med kläder som försvinner i garderoben
Här är Schneider Electrics powerpack. Foto: Schneider Electric

Smarta knepen: Så kan du sänka din elförbrukning med 5 procent (sponsrat innehåll)

Se detaljen som gav rätta känslan i Annikas badrum (sponsrat inlägg)

Här är inredningsdetaljen som förhöjer känslan i ditt hem (sponsrat inlägg)

17 hem brinner varje dag – så skyddar du dig i vinter

Scroll to Top