Annons

Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med
Partner

17 hem brinner varje dag – så skyddar du dig i vinter

Man brukar prata om hemmets trygga vrå, men hur tryggt är egentligen ditt boende ur brandsynpunkt? Här är smarta brandvarnaren som är mindre än en tändsticksask.

• 3 oktober, 2016

Vinn världens minsta brandvarnare

Vill du också brandsäkra ditt hem? Just nu kan du vinna en Invisible – världens minsta brandvarnare – från Schneider Electric. Totalt finns det fem priser som går till fem vinnare. Svara på frågan längst ner i artikeln och motivera varför just du ska vinna en Invisible för att vara med i tävlingen. Lycka till!

Vintern närmar sig och då gäller det att vara extra försiktig när det kommer till bränder. December och januari är nämligen de månader då flest bostäder drabbas av bränder i Sverige.

Inför den mörkare delen av året är det därför viktigt att se till att du är ordentligt utrustad med brandfiltar, brandsläckare och sist men inte minst med en fungerande brandvarnare.

De här sakerna kanske inte är de vackraste detaljerna i hemmet. Men det finns faktiskt en variant som är både liten och diskret och som dessutom har vunnit flera designpriser.

Tipsen: Så skyddar du ditt hem och dina nära och kära med smarta säkerhetslösningar.

17 hem brinner varje dag – så skyddar du dig i vinter
Smarta brandvarnaren Invisible Foto: Schneider Electric

Mindre än en tändsticksask

Brandvarnaren Invisible är världens minsta brandvarnare, som är godkänd av Boverket.

Den är mindre än en tändsticksask, men fungerar precis lika bra och effektivt som andra modeller.

– Invisible är smidig och monteras i taket på samma sätt som andra brandvarnare. Jag brukar faktiskt ha med mig en när jag reser för att ställa högt upp i hotellrummet. Det ger en extra trygghetskänsla, säger Robert Palm, produktansvarig på Schneider Electric, det företag som står bakom Invisible.

Hur många brandvarnare ska man ha i sitt hem?

– Jag träffade nyligen en person från ett försäkringsbolag, som jag frågade om just detta. Han rekommenderade definitivt att man skulle ha en i varje barnrum eftersom barnsängar ofta är höga och röken stiger uppåt. Men sedan vill man ju ha brandvarnare på andra platser i hemmet, själv har jag en i varje rum, säger Robert.

Nyfiken? Här kan du läsa mer om den smarta brandvarnaren.

Andra smarta prylar

Han tipsar om två andra prylar som också ökar säkerheten i hemmet.

Timers som du kopplar in i dina vanliga eluttag är bra om du till exempel stryker tvätt, har satt på kaffebryggaren eller slagit på spisen. Du ställer bara in ett lämplig tidsintervall på timern och när den har gått ut så slås strykjärnet, kaffebryggaren eller spisen av automatiskt, säger han.

Men även åskskydd är bra att ha hemma, menar Robert.

– Om blixten slår ner i huset kan överspänningen slå sönder all elektronisk utrustning och det kan börja brinna i dina elapparater. Ett åskskydd tar mindre stötar och skyddar din hemelektronik, säger Robert Palm.

Tipsen: Så skyddar du ditt hem och dina nära och kära med smarta säkerhetslösningar.

17 hem brinner varje dag – så skyddar du dig i vinter
Här ser du en timer och ett åskskydd från Schneider Electric. Foto: Schneider Electric

Vinn en Invisible – så tävlar du

Vill du också brandsäkra ditt hem? Just nu kan du vinna en Invisibel från Schneider Electric. Totalt finns det fem priser som går till fem vinnare. Så här gör du för att delta i tävlingen.

Svara på frågan nedan och motivera varför du ska vinna en Invisible.

Smarta knepen: Så kan du sänka din elförbrukning med 5 procent (sponsrat inlägg)

Smarta tekniken: Hjälper dig hitta i garderoben (sponsrat inlägg)

Detaljen som gav rätta känslan i Annikas badrum (sponsrat inlägg)

Här är inredningsdetaljen som förhöjer känslan i ditt hem (sponsrat inlägg)

Scroll to Top