1338430.jpg

Artiklar

Här är lampan som ska göra dig vackrare

Den här glödlampan har två sorters belysning – en av dem får dig att se mer attraktiv ut.

• 20 september, 2016

Alla känner vi väl till att skarpt lysrörsljus inte är det mest smickrande, och att en romantisk middag snarare bör lysas upp av levande ljus som visar oss från vår bästa sida.

Det här har företaget Plumen tagit fasta på när de tillverkat en lampa som ska få oss att se mer attraktiva ut. Glödlampan Plumen 003 har en gyllene kärna, som har designats i form av blad av smyckesdesignern Marie Laure Giroux. Bladen filtrerar ljuset så lampan kastar samma dämpade belysning som levande ljus.

Men de skuggar bara en del av ljuset, resten strålar neråt och lyser upp starkare så att du också kan se till exempel en tallrik du har framför dig. Lampan har med andra ord två sorters belysning i en – en smickrande mysbelysning och en slags spotlight som lyser upp det du behöver se.

Den här typen av belysning är, enligt Nicholas Roope, creative director på Plumen, idealisk för till exempel den romantiska middagen.

Frågan är om det är värt investeringen, en Plumen-lampa går nämligen loss på 200 dollar, det vill säga mer än 1 700 svenska kronor.

Men vad gör man inte för att se snygg ut?

h/t: Elle Decor

Scroll to Top