Ernst sommartorp blir besöksmål. Foto: Tv4/Cecilia Möller.

Hemma hos

Nu kan du besöka Ernst renoverade drömtorp

Fans av "Sommaren med Ernst", se hit! Nu finns chansen att besöka ett av tv-profilens renoveringsprojekt i verkligheten.

• 15 augusti, 2016

I sommar har tv-tittare kunnat följa hur Ernst Kirchsteiger renoverat en av flyglarna vid 1700-talsherrgården Gustafsvik i Kristinehamn. Egentligen var det tänkt att kommunen skulle sälja fastigheten men nu kommer den alltså göras om till en turistattraktion.

Nu kan du besöka Ernst renoverade drömtorp
Det är flygeln till vänster som har genomgått en påkostad renovering i samband med programmet. Foto: Anders Åström.

Förra helgen nyinvigdes herrgården med pompa och ståt och från och med den 1 september kommer vem som helst kunna inspektera den restaurerade flygeln och strosa runt i den lummiga växtträdgården.

Just blommorna verkar bli en av de största tjusningarna med den nyfixade fastigheten, och många besökare fascinerades av de många färgglada sorterna, enligt Expressens Allt om Resor som var på plats under invigningen.

Men alla som var där var inte övertygade om att kulturarvet strax väster om Kristinehamn har fått den rätta omvårdnaden som det förtjänar. Bland annat var flera besökare som tidningen talat med missnöjda över hur köksgolvet behandlades.

 – Det första Ernst gör är att ta fram en kofot och bryta upp köksgolvet, det känns ju ledsamt, säger Kerstin Stenberg, en av besökarna, till Expressen.

Nu kan du besöka Ernst renoverade drömtorp
Gustavsviks herrgård enligt teckning av Kjell Sundberg. På 60-talet brann herrgårdens huvudbyggnad ner på grund av en anlagd brand. Där finns idag en stor växtträdgård. Bild via Wikipedia.

Den som är nyfiken på att skaffa sin egen uppfattning måste dock ha lite is i magen. Än så länge är det bara växtträdgården som går att besöka och det slutgiltiga resultatet får vi se om några veckor när det sista avsnittet sänds i TV4. 

 

Scroll to Top