Ett "Prenuptial House" består av två delar som går att separera. Foto: Studio OBA

Artiklar

Här är huset som är förberett för skilsmässa

Snart kan det gå att köpa ett hus som går att dela upp i två delar om relationen skulle spricka.

• 13 juli, 2016

Det är alltid bäst att vara inställd på det värsta, tycker uppenbarligen den självutnämnde PR- och populärkulturexperten Omar Kbiri. Tillsammans med Amsterdambaserade designstudion Studio OBA har han skapat konceptet ”Prenuptial House” – huset som är anpassat för en eventuell skilsmässa.

Bostaden, som flyter på vattnet, ska bestå av två självständiga delar som sitter ihop till en enhet så länge allt är frid och fröjd i äktenskapet. Men skulle det vankas skilsmässa kan man lätt koppla ihop de två delarna och låta dem glida isär, precis som förhållandet. 

Skulle man efter ett tag inse att man gjort ett misstag och vilja lappa ihop relationen går huset att koppla ihop igen. Dessutom finns möjligheten att två singeldelar från olika äktenskap som drivit omkring ensamma ett tag hittar varandra och kopplas ihop till ett nytt hus när ett nytt förhållande blommar upp.

Den här lösningen är nog inget för alla romantiker som tror på den enda stora kärleken, men vissa skulle säkert tycka att det vore praktiskt. Än så länge finns ingen prototyp framtagen, men om allt går enligt planerna hoppas Kbiri kunna börja ta emot beställningar i början av 2017.

Källa: Dezeen

Scroll to Top