1307587.jpg

Artiklar

Världens första gaming-tvättomat ska få tonåringar att bli bättre på att tvätta

Samsung testade nyligen konceptet LANdry, där tonåringar fick byta smutstvätt mot speltid.

• 15 juni, 2016

Tonåringar idag gör mindre hushållsarbete än någonsin tidigare, men det här har Samsung bestämt sig för att råda bot på. Därför har elektronikjätten nu testat konceptet LANdry – världens första gaming-tvättomat. 

Experimentet gick ut på att besökarna fick byta sin smutstvätt mot speltid i en tillfälligt öppnad tvättomat.

– Ny teknik öppnar upp för förändringar i vardagen, och nu när även vitvaror blir mer uppkopplade är möjligheterna större än någonsin. Experimentet LANdry kan ses som ett exempel på hur man kan använda innovativ teknik för att hitta roliga, men också meningsfulla, sätt att kombinera uppkopplade produkter för att förenkla vardagen, säger Adam Fors, nordisk Marknadschef på Samsung, i ett pressmeddelande. 

Tonåringarna som testade LANdry kunde följa tvättförloppet i realtid via en Samsung Galaxy S7 som fanns installerad vid varje spelplats. I experimentet användes Samsungs egna Addwash-maskiner, som gör det möjligt att följa tvättprogrammet och styra det via mobilen. 

– Vad är det för fel på honom? Vad har ni gjort med min son? undrade en hårt prövad tonårspappa häpet i reklamfilmen, när han fick se sin son springa runt i hemmet och leta efter smutstvätt. 

I väntan på att Samsung lanserar LANdry för hemmabruk kan du se mer om hur experimentet gick i den här filmen: 

Scroll to Top