1304349.jpg

Artiklar

Äntligen är den här – maskinen som viker tvätt så du slipper

FoldiMate må ha sina begränsningar, och vara svindyr, men det kanske det kan vara värt för att slippa det tråkiga vikandet?

• 7 juni, 2016

Upp med en hand alla som älskar att tvätta. Va, ingen? Inte så förvånande, de flesta tycker nog att det finns betydligt roligare saker man kan ägna sin tid åt. Vi ska ju åtminstone vara glada för att det finns tvättmaskiner nu för tiden, så vi släpper tvätta allt för hand. Men sedan kommer ju det där otroligt tråkiga vikandet, och det finns det tyvärr ingen maskin som gör.

Eller?

FoldiMate – ”Your laundry folding friend” introduceras nu som lösningen för alla som hatar att vika tvätt. Maskinen viker tvätten åt dig och det tar bara tio sekunder per plagg. På ytterligare 20-30 sekunder får FoldiMate dessutom bort skrynklor med hjälp av ånga.

Det låter nästan för bra för att vara sant, och visst har den sina brister. FoldiMate klarar inte av all din mest svårvikta tvätt, som till exempel stora badlakan, underkläder och strumpor. Dessutom måste du själv hänga in varje plagg för hand och maskinen tar bara 10-15 plagg innan den blir full. Sedan måste du vänta tills den vikt den lasten innan du kan fylla maskinen på nytt. 

Inom kort kan du förbeställa FoldiMate, men det kommer inte att bli någon billig historia. 850 dollar, det vill säga strax över 7000 svenska kronor, kommer den att kosta.  

Här kan du se FoldiMate in action: 

Scroll to Top