Vet du inte vad en ”catio” är? Då är det dags att lära sig

Artiklar

Vet du inte vad en ”catio” är? Då är det dags att lära sig

Din katt har gjort sig förtjänt av en egen uteplats – eller hur? Dags att bygga en catio!

• 26 maj, 2016

Endast det bästa är gott nog åt våra katter, eller hur? Och varför ska vi lägga så mycket fokus på våra egna uteplatser utan att fixa det (minst) lika fint åt våra fyrfota vänner?

För dig som är obekant med konceptet ”catio” (patio betyder ju uteplats på engelska och katt heter som bekant cat, ”catio” är alltså en uteplats för katter. Inga konstigheter) kommer här några exempel på hur du kan skapa ett litet utomhusparadis för din kattkompis.

1. Lyxigt djungelparadis

Vet du inte vad en

Det här är för dig som är beredd att lägga det där lilla extra på din pälsklädda älskling. Här finns verkligen allt, till och med karpfiskar i dammen.

Källa: Catio Showcase

2. Den budgetvänliga varianten

Vet du inte vad en

Det går att skapa utmärkt trädgårdskänsla på en del av balkongen, även om du bor flera våningar upp, med hjälp av rikligt med växter. Se bara till att bygga en bur eller sätta nät från golv till tak så inte katten ramlar ner.

Källa: Catibats

3. Lugn och ro

Vet du inte vad en

Ställ ut din catio på gården för maximal frihetskänsla. Här kan dina kissar njuta av solen och grönt gräs under trampdynorna i lugn och ro. 

Källa: Bed Bath and Beyond

4. För växtälskaren

Vet du inte vad en

Istället för en inglasad altan kan du bygga en sådan här och fylla den med ljuvliga blommor. Se bara till att inga av växterna är giftiga för katter. 

Källa: My Web Room

5. Motionera mera

Vet du inte vad en

För den aktiva missen är det perfekt med en catio som även är ett utegym. Med tunnlar, trappor och pinnar att klättra på får din älskling aldrig en tråkig stund. 

Källa: Cuckoo 4 Design

6. Den bästa grannen man kan få?

Vet du inte vad en

Låt katten flytta hemifrån – men inte för långt. Den verkligt ambitiöse kattägaren bygger ett eget hus till fyrfotingen precis bredvid sitt eget, och självklart med en gång emellan så kissen kan komma och gå som hen vill. 

Källa: Sky Valley Chronicle

Scroll to Top