Med ättikssprit och mjöl blir din diskho skinande ren. Foto: Bigstock

Artiklar

Din diskho är smutsigare än din toalett – så här får du den skinande ren

En diskho innehåller upptill 100 000 bakterier per kvadratcentimeter och är därmed smutsigare än en toalett. Så här får du den skinande ren – med hjälp av mjöl.

• 18 maj, 2016

Det är kanske ingen överraskning att en diskho är full av bakterier, med tanke på hur mycket matrester och annat skräp som hamnar där. Enligt en amerikansk studie är diskhon betydligt snuskigare än en toalett, som bara har 100 bakterier per kvadratcentimeter i snitt jämfört med diskhons 100 000 bakterier per kvadratcentimeter. 

Med andra ord är det viktigt att rengöra denna bakteriehärd noga. Rostfritt stål rengör du bäst med ättika och olja som i den här smarta guiden, men The Kitchn har ett supertips som får bort de tuffaste avlagringarna och får diskhon att glänsa lite extra. 

Du behöver:

En ren handduk
Pappershandduk eller mjuk trasa
Mjöl

Gör så här:

1. Rengör diskhon noggrant, följ gärna dessa instruktioner för giftfri rengöring.

2. Torka diskhon noga med en ren handduk. Här är det viktigt att det blir helt torrt, eftersom du kommer att tillsätta mjöl i nästa steg. Vatten + mjöl = deg som bekant, och det vill du inte ha i diskhon.

3. När det är helt torrt, strö mjöl över diskhon.

4. Använd en pappershandduk eller en mjuk trasa och polera in mjölet i diskhon. Glöm inte avlopp, handtag och andra ställen där smuts gärna samlas. Under tiden du gnuggar kommer du att se hur små bitar av matrester lossnar och hur det börjar blänka.

5. Torka bort allt överflödigt mjöl. Nu har du en skinande ren diskho att stoltsera med!

Källa: The Kitchn

Scroll to Top