64 procent av svenskarna grillar flera gånger i veckan. Foto: Hornbach

Artiklar

Var tredje svensk grillar året om

Vi svenskar älskar att grilla – så mycket att vissa av oss aldrig ställer undan grillen!

• 30 april, 2016

Finns det något somrigare än doften av nygrillat? Att vi svenskar älskar att grilla är väl ingen överraskning, och de flesta av oss tycker att grillandet hör sommaren till. Enligt en undersökning genomförd av bygg- och trädgårdskedjan Hornbach börjar en majoritet av svenskarna, 33 procent, grillsäsongen redan i april, medan 21 procent väntar till maj.

32 procent av de tillfrågade i undersökningen anser dock att grillsäsongen aldrig tar slut – de grillar året om!

– När grillsäsongen egentligen börjar eller slutar är något som skiljer sig åt från person till person, men helt klart är att vissa använder grillen flitigare än andra. Av de svar vi fått är det 64 procent som grillar flera gånger i veckan, vilket är ganska talande för hur populärt det är i Sverige. 29 procent svarar att de grillar omkring en gång i veckan, och resterande 7 procent grillar en gång i månaden eller mer sällan än så, säger Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach i Sverige, i ett pressmeddelande.

För de allra flesta av de tillfrågade, hela 70 procent, är det den goda smaken som är den främsta orsaken till att grilla. Det är fortfarande övervägande mest kött som läggs på grillen, hela 85 procent väljer detta alternativ, jämfört med 7 procent som grillar fågel, 4 procent som svarar fisk och 4 procent som väljer vegetariskt eller övrigt. 

Undersökningen genomfördes via en webbaserad enkät utskickad till Hornbachs kunder under april månad 2015. Totalt deltog 1 231 personer i undersökningen.

Scroll to Top