Här är Årets pelargon 2016 – Caliente Pink

Artiklar

Här är Årets pelargon 2016 – Caliente Pink

Årets pelargon är korad. I år blev det vackert rosa Caliente Pink som knep förstaplatsen.

• 24 april, 2016

Nordiska Trädgårdar har, för tionde året i rad, presenterat Årets pelargon. I år blev vinnaren den tåliga skönheten Caliente Pink. 

– Sorten har många fördelar. Det allra bästa är kanske att den blommar tacksamt oavsett väderlek. Även om det är blött och regnigt blommar den och när det är torrt och soligt blommar den ännu bättre. I Sverige där somrarna ibland kan vara regniga är det en mycket god egenskap, berättar Henrik Jönsson, professionell odlare, i ett pressmeddelande.

Här är Årets pelargon 2016 – Caliente Pink
Caliente Pink är Årets pelargon. Foto: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson

Caliente Pink är också självrensande, vilket innebär att den tappar blombladen av sig själv. Den vackra färgen är självklart också en bidragande orsak till att så många älskar denna pelargon.

”Lysande i sin enkelhet – enkel i sin skönhet.

En modern förädling, framtagen via korsning av traditionell zonalpelargon och hängpelargon. Du får det bästa av flera världar – enkla, stora och färgstarka blommor från zonalpelargon och läderartat, blankt bladverk från hängpelargon. Växtsättet är en kombination av de båda vilket speglas i ett allsidigt användningsområde”, lyder juryns motivering. 

Pelargonen – en klassiker på verandan

Hur klarar pelargonerna vintern?

Pelargoner från vitt till lila

Scroll to Top