1257337.jpg

Artiklar

Så här får du dina snittblommor att slå ut snabbare och vara längre

Förvara blommorna i kylskåpet över natten och få dem att öppna sig snabbare med varmt och kallt vatten. Här är några smarta tips för snittblommor.

• 9 april, 2016

1. Få dem att slå ut snabbare

Få blommorna att öppna sig så mycket det går med hjälp av detta enkla knep: Börja med att sätta dem i ett glas med varmt vatten. Efter en minut flyttar du dem till en vas med kallt vatten och låter dem stå där i 20 minuter. Det här kommer att få bladen att öppna sig helt.

2. Ge blommorna en energishot

Innan du sätter ner blommorna i vatten, tillsätt några droppar vodka och en tesked socker. Det här kommer att öka deras livslängd betydligt. När de väl börjar vissna kan du ge dem ny energi med en shot vodka i vattnet, och vips kommer de vara en eller två dagar till!

3. Ställ kallt över natten

Ett av de bästa sätten att få snittblommor att hålla sig fräscha längre är att förvara dem i kylen över natten. Om du inte har plats i kylskåpet fungerar det med till exempel en sval källare, och du kan också ställa ut dem över natten. Tänk bara på att det inte får bli för kallt. Den optimala temperaturen är 4-8 grader, vilket är ungefär vad vi brukar ha i kylskåpet. 

Källa: Martha StewartHouse Beautiful

9 växter du kan glömma att vattna med gott samvete

Trädgårdsredaktören guidar dig till 8 härliga vårkrukor

De här vanliga växterna är giftiga för ditt husdjur

Scroll to Top