Gör det själv: Garanterat giftfritt babygym i stilrent trä

Artiklar

Gör det själv: Garanterat giftfritt babygym i stilrent trä

Fixa ett snyggt och tidlöst hopfällbart babygym med trendriktig skandinavisk känsla.

• 4 april, 2016

Ekologiskt och giftfritt står högt upp på många föräldrars önskelistor för vad de vill ha till sina barn. Bloggaren Manda på The Merry Thought delar på bloggen med sig av instruktioner för hur hon gjort ett babygym helt i trä.

Du behöver:

4 lister till ben (benen i exemplet är ca 4,5 cm breda och 67,3 cm långa)
Rundstav (64,7 cm lång i exemplet)
Lädersnöre
Träringar
Träpärlor
Borr
Trälim
Skruvtving 

Gör det själv: Garanterat giftfritt babygym i stilrent trä
Gör så här:

1. Börja med att mäta ut och markera var du vill att benen ska möta varandra för att få den höjd du vill ha. Ett tips här är att utgå från ett babygym i butik och kolla vad höjden brukar ligga på.

2. Borra hål för rundstaven. Borra rakt igenom de två benen som ska vara innerst och halvvägs igenom de yttre benen. Se till att staven passar i hålen.

3. Trä rundstaven mellan hålen på de inre benen. Applicera lim på hålen i de yttre benen och sätt ihop gymmet. Tryck ihop de olika delarna med en skruvtving tills limmet torkat. 

4. Bestäm hur brett du vill att benen ska gå att vinkla och borra hål där du vill säkra dem med lädersnören. Se till att hålen är så breda att snöret går att dra igenom och fäst med en knut i änden.

5. Borra hål i rundstaven för att kunna hänga upp leksaker. Välj själv hur många hål du vill göra, fäst träringar eller pärlor i ena änden av snöret och fäst med en knut i andra änden som i steg 4.

Färdigt! Nu har du ett babygym som inte bara är snyggt och trendriktigt skandinaviskt i stilen, det är också garanterat fritt från läskiga giftiga plastmaterial.

Källa: The Merry Thought 

Gör det själv: 3 smarta idéer för sovrummet

Gör det själv: Klädhängare på 15 minuter

Scroll to Top