Här är bästa knepet för att få dina fönster skinande rena

Artiklar

Här är bästa knepet för att få dina fönster skinande rena

Hur putsar man fönster utan att det blir ränder? Vi har svaret!

• 31 mars, 2016

Våren är här och med den en av de mest hatade sysslorna av dem alla – att putsa fönster. Det måste göras, men varför ska det behöva vara så svårt? Vi har väl alla varit med om att fönstren blir randiga och faktiskt nästan ser smutsigare ut än vad de gjorde innan. Men misströsta inte – vi har lösningen!

Så här gör du för att få dina fönster skinande rena:

1. Börja med en microfibertrasa eller svamp och rengör fönsterrutan och karmen runt om med kallt vatten och diskmedel som vanligt. Tips: Placera en handduk under fönstret för att fånga upp det vatten som eventuell rinner ner.

Här är bästa knepet för att få dina fönster skinande rena
Pusta fönstren med kaffefilter istället för med trasa. Foto: Bigstock

2. Spreja fönstren noggrant med fönsterputs (eller varför inte testa den mer miljövänliga blandningen av ättika och vatten).

3. Det är nu det blir spännande! Istället för att torka fönstret med ännu en trasa som lämnar en massa ludd efter sig ska du använda – trumvirvel – kaffefilter! Du har säkert hört om det gamla husmorsknepet att använda tidningspapper, men kaffefilter har den fördelen att de inte kladdar ner dina händer med trycksvärta. Tips: Om du tycker att kaffefiltren inte suger upp vattnet tillräckligt, använd flera samtidigt.

Källa: Bob Vila 

Så här blir din ugn skinande ren – utan giftiga kemikalier

Så här rengör du din madrass – helt utan giftiga kemikalier

Äntligen – så här lätt viker du dina dra-på-lakan på bara några sekunder

Scroll to Top