Här är den nya inredningstrenden som ska göra dig lyckligare

Artiklar

Här är den nya inredningstrenden som ska göra dig lyckligare

Saltlampor av saltkristall från Himalaya sägs rena luften, minska allergiska besvär och lyfta ditt humör.

• 1 mars, 2016

Det finns många komponenter i din inredning som bidrar till att du mår bättre. En av de senaste trenderna är saltlampor, helt enkelt lampor och ljuslyktor som är gjorda av ren saltkristall från Himalaya. Dessa ljuskällor ger inte bara ett mysigt orange sken, utan har också flera positiva effekter på din hälsa, skriver Wellness Mama.

Här är den nya inredningstrenden som ska göra dig lyckligare

Saltlampa Droppformad, 445 kr, Saltlampor.com

Saltlampor sägs rena luften, minska allergiska besvär och göra dig på bättre humör. Hur fungerar det då? Jo, damm, bakterier och andra luftföroreningar i vår inomhusmiljö bildar positiva joner. En vanlig uppfattning är att vi mår bra vid ett överskott av negativa joner och sämre vid ett överskott av positiva joner, som kan leda till bland annat utmattning, depression och huvudvärk. Saltlampor genererar negativa joner som neutraliserar de positiva och ska på så sätt rena din inomhusmiljö, precis som ett rejält åskväder renar luften. 

Om du inte är övertygad om deras goda inverkan på din hälsa kanske du slår till på en saltlampa bara för den unika designen. De påminner oss lite om lavalampor, och det kan ju aldrig vara dåligt?

Vad tror ni, är det värt att testa?

Scroll to Top