1240407.jpg

Fixa

12 hemligheter att stjäla från personer som alltid har välstädade hem

Vissa människors hem ser alltid ut som hämtat ur inredningstidningar, hur gör de egentligen? Vi vet!

• 25 februari, 2016

1. Bädda sängen varje morgon

Som vi tidigare nämnt blir du lyckligare av en bäddad säng. Dessutom ger det dig en organiserad start på dagen och sovrummet ser genast mycket prydligare ut.

2. Häng in dina kläder varje kväll

Vi vet att det är frestande att bara slänga dagens kläder på närmsta stol och dra på sig mjukiskläderna, men det dröjer inte länge innan du byggt upp ett berg av paltor som ser allt annat än prydligt ut. Vik eller häng in kläder i garderoben så fort du använt dem.

3. Töm diskmaskinen varje morgon

Håller du dig till den här rutinen blir det mycket lättare att plocka undan efter middagen på kvällen.

12 hemligheter att stjäla från personer som alltid har välstädade hem
Bädda sängen varje morgon och häng in dina använda kläder i garderoben. Foto: Bigstock

4. Tvätta varje dag

Att tvätta lite och ofta känns inte lika ansträngande som att köra fem stora maskiner en gång i veckan. Dessutom minskar du risken att få slut på rena underkläder.

5. Släng allt du inte använder

Varför ska du spara saker du ändå aldrig använder? Rensa ut ofta och skoningslöst så sparar du plats och slipper en massa onödiga prylar som samlar damm. 

6. Torka av alla ytor efter att du använt dem

Spisen, diskbänken, köksbordet – torka noggrant och ofta, inget får ett hem att se så ostädat ut som intorkade matrester och smuliga ytor. 

12 hemligheter att stjäla från personer som alltid har välstädade hem
Håll köket i toppskick genom att regelbundet torka av spis, bänkar och andra ytor. Foto: Bigstock

7. Satsa på smart förvaring

Se till att var sak har sin plats, då blir det lättare att hålla ordning. För de där prylarna som tenderar att ligga lite överallt är det ett bra tips att köpa snygga korgar och placera på lämplig plats. 

8. Lägg undan ytterkläder och skor

Det är frestande att sparka av sig skorna och slänga jackan över närmsta stol, men tänk på att hallen är det första intrycket man får av ditt hem. Häng in och ställ undan, och kanske ska du till och med bygga en smart skogarderob?

9. Städa lite och ofta

När det blir söndag och dags att städa hela huset vill man helst bara gräva ner sig. Försök att plocka undan och dammsuga kortare perioder under veckan, så får du mer tid över till roliga saker under helgen. 

12 hemligheter att stjäla från personer som alltid har välstädade hem
Plocka undan så mycket som möjligt under dagen och skaffa snygg förvaring till alla lösa prylar. Foto: Ellos

10. Plocka undan allt eftersom

Medan pastan kokar kan du diska skärbräda och knivar och när maten står i ugnen kan du passa på att ladda diskmaskinen. På så sätt sparar du tid och det värsta jobbet är gjort när maten står på bordet. 

11. Rensa ur kylen

Gå igenom kylskåpet i slutet av varje vecka och släng den där gamla matlådan med köttfärs som du ändå aldrig kommer att äta och mjölken som börjar bli sur. På så sätt får du en fräsch start på den nya veckan.

12. Skjut inte upp saker

Visst, du kan vänta med att sortera den rena tvätten eller att gå till soprummet med alla de där gamla burkarna, men det blir bara jobbigare att ta itu med det ju längre du väntar.

Gör det nu och få tid över till något roligare sen. 

Källa: Good Housekeeping, House BeautifulPopsugar

Scroll to Top