6 smarta inredningsidéer

Inredning

6 smarta inredningsidéer

Har du problem med att inreda en trång hall, eller har du tröttnat på bokhyllan Billy? Då har vi inredningsidéerna för dig! Här hittar du sex enkla idéer som är både roliga och praktiska.

• 3 januari, 2016

1. Fällbara väggstolar sparar plats i hallen

Designerparet Hans och Cathrine Edblads hus i Roslagen har vuxit fram ur skaparglädje och en växande familjs behov. I hallen har familjen satt upp ett par egendesignade fällbara väggstolar. Ett praktiskt och snyggt alternativ till en fåtölj eller stol som tar upp utrymme i den mindre hallen. Också speglarna på väggen har Edblads designat.

6 smarta inredningsidéer
Foto: Christer Vallstrand

2. Gör bokhyllor av gamla blomlådor

Danskan Lea Bawnage, bosatt i Skåne, älskar loppisfynd. I sonen Elliots rum får gamla blomlådor fungera som bokhyllor. I hallen är en blomlåda perfekt att förvara mössor och vantar i på vintern.

6 smarta inredningsidéer

3. Skippa nyckelskåpet – häng nycklarna direkt på väggen

I det över hundra år gamla huset i Borås har familjen Mattsson-Söderberg hängt upp nycklarna direkt på spikar på väggen. Nycklarna har lappar med olika budskap, t ex ”Tålamod!”. Sätt ett vackert snöre runt nyckeln, och om du inte vill ha budskap på nycklarna kan du alltid skriva dit vad den öppnar istället. 

6 smarta inredningsidéer

…och gör detsamma med väskorna

Om du har flera fina små väskor finns ingen anledning att förvara dem i ett dammigt skåp, häng upp dem på väggen istället. Vackra sjalar eller till och med skor går också att hänga upp på spikar i hallen. Dekorativt, och du har dina favoritaccessoarer nära till hands.

4. Målade trälådor som bokhyllor

Michael Stokkeby köpte ett hundra år gammalt soldattorp i den småländska skogen. På övervåningen har han en liten arbetsplats där han gärna sitter och tecknar. I de målade trälådorna som skruvats upp på väggen kan allt möjligt smått förvaras – exempelvis böcker. Levande ljus och blommor är vackra ovanpå lådorna.

6 smarta inredningsidéer 

5. Stapla äppellådor på golvet

I det vackra Österlen ligger familjen Lekanders skånelänga, byggd och inredd med oömma material för att hålla i många generationer. I ett hörn av köket har Margareta Lekander staplat enkla äppellådor till en hylla för kokböcker. Lådorna är enkla att flytta och förstärker den lantliga känslan i huset.

6 smarta inredningsidéer 

6. En biografstol i hallen

Hos Tintan, rekvisitör och personen bakom inredningsbuktiken Appartement på Södermalm, står en gammal biografstol från Göta Lejon i hallen. Biografstolen är både snygg och unik, och sparar utrymme eftersom den är fällbar. Ovanför hänger en praktisk och modern magnettavla från Bookbinders Design.

 6 smarta inredningsidéer

Scroll to Top