Plattsättaren Julia Schaffer Flemk vann årets Isabelle-stipendium!

Nyheter

Plattsättaren Julia Schaffer Flemk vann årets Isabelle-stipendium!

Grattis Julia Schaffer Flemk som blev Isabelle-stipendiets femte vinnare för "sitt mod, djävlar anamma och aldrig sinande energi"!

• 12 oktober, 2015

Plattsättaren Julia Schaffer Flemk vann årets Isabelle-stipendium!
En glad Isabellestipendiat 2015, Julia Schaffer Flemk, tillsammans med stipendiets grundare Isabelle McAllister.

Det var grundaren själv, Isabelle McAllister, som delade ut priset på Hem & Villa-mässan i torsdags. Över 300 nomineringar hade kommit in och det var såklart en mycket glad Julia som klev upp på scenen.
– För mig känns det här lika stort som att vinna Nobelpriset, sa Julia nöjt.

Julia driver den egna firman Julias Plattsättning & Bygg Ab i Stockholm och nästan samtliga i hennes team är kvinnor. Enligt juryn är Julia därför också och en förebild  som arbetar aktivt med att lyfta fram andra kvinnor i byggbranschen.

Varför är det så bra med kvinnliga hantverkare?
– Förutom att vi är kunniga, så uppskattar våra kunder att vi lämnar schyssta offerter som gäller, vi kommer alltid i tid och slutför arbetet enligt plan. Det är tyvärr inte så vanligt har jag förstått.
– Enligt min  erfarenhet har  kvinnliga hantverkare en högre standard både i bemötande av kunder och i sin profession.

Julia Schaffer Flemk har jobbat som plattsättare i över 12 år.  Hon har också läst till yrkeslärare på Stockholms Universitet, för att hjälpa till att få in fler kvinnor i branschen och vara en förebild.
– Att bli tilldelad Isabellestipendiet känns som en jättefin belöning för mitt dagliga jobb för en mer jämställd byggbransch, säger Julia.

Och hur ser ditt badrum ut, kan vi komma och göra ett reportage?
– Hm, du vet det där med bagarens barn… Men  jag ska  riva ut det gamla så fort jag får tid, så återkom om några månader!

Hus & Hem är med och sponsrar Isabelle-stipendiet i år igen. I juryn satt bland annat av Anders Öfvergård (Arga snickaren), Björn Christiernsson  (Äntligen hemma), Elsa Billgren (stylist, programledare och inredare), Isabelle McAllister och Johnnie Krigström (Roomservice). Även  Seher Yilmaz (ordförande Rättviseförmedlingen) och Tatjana Joksímovic (arkitekt, delad ordförande i Kvinnors Byggforum) var med.

Av Anna Liljeberg
Scroll to Top