5 husmorsknep du kan använda Coca-Cola till

Nyheter

5 husmorsknep du kan använda Coca-Cola till

På bordet, i badrummet och i garaget – Coca-Cola fungerar överallt. Här är fem smarta knep som kan få dig att ifrågasätta om din favoritdryck faktiskt ska vara just en dryck.

• 9 oktober, 2015

En kall Coca-Cola till hamburgaren eller fredagsmyset är inte så dumt. Men vill vi verkligen hälla i oss vätska som även kan fräta bort rost från bilar? Inte så konstigt att det fungerar kanske, med tanke på att pH-värdet i drycken bara är en enhet ifrån pH-värdet i batterisyra. Fundera på saken under tiden du läser listan om vad drycken kan hjälpa till med hemma.

5 husmorsknep du kan använda Coca-Cola till

1. Bli av med rosten

Genom att hälla lite cola på bilens fälgar, höra det fräsa till och sedan gnugga bort det med aluminiumfolie gör att däcket blir som nytt. Testa knepet på allt som rostar där hemma: Doppa en trasa eller svamp i din Coca-colaburk och gå loss på bilmotorn, cykelkedjan – eller den brända stekpannan.

2. Tvätta bort blodfläckarna

Om du till exempel fått näsblod på tröjan eller madrassen behöver du inte oroa dig. Häll lite Coca-Cola på det nerblodade tyget och låt det verka en liten stund. Efter en tvätt är olyckan ett minne blott.

 

5 husmorsknep du kan använda Coca-Cola till

3. Städa badrummet

Tandkrämsfläckar i handfatet och odefinierbara missfärgningar i toalettstolen åtgärdas enkelt med lite Coca-Cola. Fram med trasan igen, doppa i glaset, börja gnugga och se badrummet skina.

 4. Få bort färgfläckarna från metall

Har metallbordet råkat få en färgfläck? Ingen fara. Dränk en trasa i Coca-Cola och lägg det på fläcken – voilà. Det funkar även för att ge hela verktygslådan en uppfräschning.

5. Få pengarna att glänsa

Slipp ha sunkiga mynt i plånkan – ner med dem i colaglaset och låt vätskan skapa magi. Det tar inte många minuter innan du kan plocka upp dina mynt och spegla dig i dem.

Red
Scroll to Top