Vardagslyx in i minsta nisch

Inredning

Vardagslyx in i minsta nisch

I Jenny och Patriks badrum är känslan av lyx inbyggd ända in i kakelväggarnas nischer. Med bubbelbad, musikanläggning och bastu har de byggt ett badrum att hämta kraft i.

• 30 januari, 2015

Här bor

Vardagslyx in i minsta nisch

Namn: Jenny och Patrik med barnen Pontus, 12 år, Linus, 10 år och Rasmus, 4 år.
Jobbar med: Jenny äger och driver inredningsföretaget Home by Jb och webbutiken www.jbhome.se. Patrik är arbetschef på ett byggföretag.
Badrummet: Ett 15 kvadratmeter stort badrum i ett hus byggt 2008 från Trivselhus i Rönninge utanför Stockholm. Byggkostnaden för badrummet blev
300 000 kr.

Vardagslyx in i minsta nisch
Badrummet är noga planerat med bastun i ena hörnet och en ljudanläggning i taket. Det ovala badkaret bryter av mot bastuns kantiga former. Inbyggda nischer blir ett snyggt blickfång och kan användas för förvaring. Ljusslinga, Iris Lights. Bastu, ”Alu Line”, från Tylö. Bubbelbadkar, Sweden Trade Kakel & Klinker. OBS! Ljusslingan är inte godkänd för våtrum och används bara som dekoration.
Vardagslyx in i minsta nisch
Den stora spegeln ger en känsla av lyx och reflekterar rummet så att det får större rymd. Duschvägg i betongglas släpper fram ljuset från fönstret. Kommoder och handfat, från Macro. Blandare, Hansgrohe. Kakel, M2.
Vardagslyx in i minsta nisch
Vardagslyx in i minsta nisch
Ovanför toaletten finns en liten nisch med ett hyllplan av glas. Handfat, Damixa. Korg och bricka i rotting, Artwood.
Vardagslyx in i minsta nisch
Duschen är rymlig med ljus från fönstret. Betongglaset släpper igenom ljuset även till det övriga badrummet. Dusch, FM Mattson. Tak och handdusch, Mora Inxx. Kakel, ”Form Robust Svart”, från M2.
Vardagslyx in i minsta nisch
Badrummet är 15 kvm stort och har plats för både bastu, bubbelbadkar, dusch och dubbla handfat.

Jenny och Patrik och barnen Pontus, Linus och Rasmus bor i ett ny-
etablerat villaområde, Söderby Park, i Rönninge söder om Stockholm. När de byggde sitt hus hade de möjlighet att skräddarsy det efter just sina behov. Ett av dem var helt klart ett stort och lyxigt badrum.
För att kunna ge det så mycket plats som de ville, behövde de göra förändringar i husets planlösning på bottenplan. Ett litet sovrum och en liten toalett togs bort för att skapa utrymme.
– Vi ville ha det personligt och ombonat och funderade länge på vad vi tyckte om, säger Jenny.
Ett bubbelbadkar, dusch och bastu var självklara val.
– Efter mycket skissande och planerande kom vi fram till att bastun skulle placeras i ena hörnan. Badkaret skulle få en central plats mitt emot kommod-erna, säger Jenny.

Musik i taket

Varje kvadratmeter är noga uppmätt och utnyttjad för att få ut det bästa möjliga. Små nischer och hyllor är inbyggda i de vita kaklade väggarna vilket är både vackert och praktiskt, eftersom de kan användas för förvaring. En inbyggd ljudanläggning i taket är en extra lyxig detalj.
– För att ge en känsla av rymd valde vi att placera en stor spegel som täcker stora delar av ena väggen framför de två kommoderna. På så sätt reflekterar spegeln rummet och det blir en härlig rymd, säger Jenny.
Bastun har stora glasade ytor och aluminiumprofiler vilket skapar den lyxiga känslan som paret ville åt. De valde också mycket medvetet ett badkar med en oval form för att bryta av badrummets annars kantiga former. Handfaten med blandare med vattenstrålar som bildar ett litet vattenfall är också en av alla detaljer som lyfter.
– För att få en känsla för hur badrummet skulle inredas letade jag inspiration i inredningsmagasin. Jag klippte ut bilder och intressanta detaljer som kunde fungera som utgångspunkt. Det blev en moodboard i form av en bok som jag tog med mig när jag åkte runt i butikerna för att välja ut materialen, berättar Jenny.
– Och vi har verkligen fått med alla detaljer som vi önskade. Nischerna med spottar, musikanläggningen och den stora infällda spegeln är vi extra nöjda med. Och bastun förstås!, säger Jenny. 

Av Anna Truelsen Foto Carina Olander
Scroll to Top