Nu kan du kontrollera din tomtgräns snabbt och enkelt på nätet

Nyheter

Nu kan du kontrollera din tomtgräns snabbt och enkelt på nätet

I dag lanserar hitta.se en ny, kostnadsfri tjänst för sökning av tomtgränser. "Vi ser att det finns ett stort behov av att kontrollera tomtgränserna vid husköp och enklare byggnationer", säger Johan Nordquist, Marknads- och kommunikationschef. 

• 4 november, 2014

Nu kan du kontrollera din tomtgräns snabbt och enkelt på nätet
Här sitter vi på Hus & Hems redaktion! Birger Jarlsgatan i Stockholm.

I dag lanserar hitta.se en helt ny tjänst – att kunna söka på fastigheters tomtgränser. Tjänsten riktar sig framför allt till husspekulanter, husägare, arkitekter och byggfirmor som snabbt kan söka svar på var tomtgränserna går istället för att köpa loss informationen från Lantmäteriet.

– När det gäller exempelvis husköpare, så vill man gärna förstå hur tomten ser ut och hur den ligger i förhållande till eventuella granntomter, säger Johan Nordquist, Marknads- och kommunikationschef på hitta.se.

Tjänsten ger möjlighet att söka via adress eller genom att gå in på kartan och slå på Tomtgränser. Den är helt gratis och täcker i dagsläget tomter i de 2 000 största orterna i Sverige, med en exakthet på ca 20 cm. Informationen hämtas direkt från Lantmäteriet och Metria.

– Vi ser att det finns ett stort behov av att kontrollera tomtgränserna vid såväl husköp, men även vid enklare byggnationer, säger Johan Nordquist.

Från och med idag är det även möjligt att se Tomtgränser i objektsbeskrivningarna hos Blocket Bostad.

Red.
Scroll to Top