”Man blir bortskämd”

Partnersidor

”Man blir bortskämd”

Jens Svensson var den lyckliga vinnaren till bergvärmeanläggningen från Bosch i Hus & Hems tävling förra året. Nu har det gått drygt ett år sedan installationen.

• 12 augusti, 2014

”Man blir bortskämd”

Håller den lyxiga känslan du beskrivit tidigare i sig?
– Det är nyttigt att bli påmind om hur bra vi faktiskt fått det, konstaterar Jens. Man vänjer sig ju och blir ”bortskämd” snabbt! Att slippa stå i källaren med den gamla pelletspannan är fantastiskt skönt. Likaså att vi alltid har varmt vatten – alla fem i familjen!
Men när nästan allt är klart och vinden färdigisolerad räknar familjen med att minimera sina värmekostnader.
– Man får ta ett steg i taget, det är mycket att fixa med när man har ett gammalt hus. Att ha ett pålitligt värmesystem är ett stort steg i rätt riktning för att kunna leva ett bekvämt liv.

Eftersom Jens arbetar med trädgårdar, tycker han att det är särskilt bra att bergvärme är ett miljövänligt alternativ. Familjen Svensson hade mycket sten i marken och det krävdes många diskussioner med experterna från Bosch innan man hittade den bästa lösningen.
– Därför vill jag betona att det är viktigt att ta reda på markförhållandena ordentligt så att man kan planera grävningen optimalt.

Ännu finns det kvar lite tekniska finesser att testa, som den fjärrstyrda appen. Ytterligare en bonus är att det totala värdet på huset har ökat ordentligt efter installationen.
– Det fick vi just bekräftat vid en ny värdering av huset som vi gjorde i våras.

Av Susann Gson Engqvist
Scroll to Top